Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση

Με νέα αγωνιστική κινητοποίηση και μπούσουλα το σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διατρανώνουν την απόφασή τους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, όπως αυτό του μεροκάματου, τις κατακτήσεις τους, να επιβάλουν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων τους. Οπως αποφάσισαν τα ταξικά τους σωματεία, σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα γίνει παύση εργασιών και μία ώρα μετά, δηλαδή στις 2, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Η σημερινή κινητοποίηση είναι η αρχή νέου γύρου αγώνων και σειράς πρωτοβουλιών, πρόγραμμα που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται από τα σωματεία της Ζώνης μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Στο πλαίσιο αυτό, χτες το απόγευμα έγινε μαζική σύσκεψη των μεταλλεργατών που διοργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά στο Δημαρχείο Περάματος.

Από την εισήγηση του προέδρου Σ. Πουλικόγιαννη και τη συζήτηση που ακολούθησε, καταγράφτηκε η ανάγκη της συλλογικής δράσης. Αναδείχτηκε η ανάγκη, μαζί με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις για την υπεράσπιση των εργατών και των οικογενειών τους από τις συνέπειες της κρίσης, να δυναμώνει και η πάλη για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ζώνης προκειμένου να έρθουν δουλειές, να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Αλλά και συνολικά ενάντια σε αυτή την εχθρική για τα συμφέροντα των εργαζομένων πολιτική που νιώθουν στο πετσί τους με τον πιο βίαιο τρόπο και οι εργάτες της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ