Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

Από τη χτεσινή περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο
Από τη χτεσινή περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο
Την ανάγκη και ταυτόχρονα ευκαιρία που ανοίγεται στις επερχόμενες εκλογές ο λαός να κάνει το βήμα και να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» επεσήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, περιοδεύοντας χτες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Αλλη μια περιοδεία που με διάρκεια πάνω από 2,5 ώρες έγινε σε θετικό κλίμα, εργαζόμενοι και νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος, θέληση να συζητήσουν και να αναζητήσουν διεξόδους, ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Το ΓΝ Πατησίων εξυπηρετεί πάνω από 500.000 κόσμο, κατοίκους λαϊκών συνοικιών, από την πλατεία Αμερικής ως το Γαλάτσι και τη Φιλαδέλφεια. Στις μέρες εφημερίας (κάθε τέσσερις μέρες μία εφημερία ως τις 23.00, και στο ενδιάμεσο, κάθε δύο μέρες, μία ως τις 14.30) έρχονται περιστατικά από όλο το λεκανοπέδιο.

Οπως μας περιέγραψε τις συνθήκες ο Δημήτρης Ματζουράτος, διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας, «ο Οργανισμός του νοσοκομείου είναι μεν συμπληρωμένος όσον αφορά τους γιατρούς αλλά τα τμήματα είναι ολιγομελή, και έτσι παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στις εφημερίες και τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου. Αλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη σε υλικά. Είναι περίπου τρεις μήνες που δε γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις για καταρράκτη με το γνωστό πρόβλημα που υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία. Οσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά υπάρχει στενότητα και προβληματισμός κάθε μέρα πώς θα τα βγάλει πέρα το νοσοκομείο με τα περιορισμένα υλικά που έχει αυτή τη στιγμή». Μίλησε για ελλείψεις και στο υπόλοιπο προσωπικό, για οξύτατα προβλήματα στη νοσηλευτική υπηρεσία με τις νοσηλεύτριες σήμερα να είναι 30% λιγότερες από όσες υπηρετούσαν τέτοιο καιρό πέρυσι, καθώς στο μεσοδιάστημα σημειώθηκε κύμα συνταξιοδοτήσεων.

Ο Ν. Σοφιανός και επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τα εργαστήρια, το γραφείο κίνησης, το φαρμακείο, ως την αιμοδοσία, το τεχνικό τμήμα, το πλυντήριο και τα μαγειρεία. Παντού έκδηλος ο προβληματισμός για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα. Ενδεικτικά όσα είπε η διευθύντρια του Φαρμακείου, Ιωάννα Αθανασίου. Οτι στα περίπου 200 δημόσια νοσοκομεία που λειτουργούν σήμερα πανελλαδικά, ζήτημα να υπηρετούν όλοι κι όλοι 230 νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί. Οσο για τις πολυδιαφημισμένες αποδοχές των στοχοποιημένων δημοσίων υπαλλήλων, η ίδια, διευθύντρια και με 31 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο, έχει μισθό 1.100 ευρώ μηνιαίως.

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Ν. Σοφιανός δήλωσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Μιας πολιτικής που έχει γονατίσει τη λαϊκή πλειοψηφία και ιδιαίτερα στους χώρους της Υγείας φαίνονται καθαρά τα σημάδια από την προσπάθεια εμπορευματοποίησης και από τη μείωση των κονδυλίων από τον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση φοβάται. Είναι δείγματα του φόβου της όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται με τον ανασχηματισμό να μετατοπιστεί η συζήτηση, όλο αυτό το σκηνικό που προηγήθηκε της ανακήρυξης των δήθεν υπερκομματικών αυτοδιοικητικών υποψηφίων. Εχουμε τη δυνατότητα να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αρχίζει ένας κόσμος να προβληματίζεται. Φάνηκε και από τις σημερινές συζητήσεις ότι κόσμος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει το βήμα με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση", τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ».

Στη Γούβα

Το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός μίλησε στα εγκαίνια των γραφείων της ΚΟ Γούβας (Δαμαγίτου και Ανατολίου) με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και κυρίως νεολαίας.

«Σ' αυτή την εκλογική μάχη - είπε - θα φανεί η ικανότητα του λαού μας να υψώσει φράγμα αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Σ' αυτό το κάλεσμα και με αυτήν την πολιτική δυναμική που έχει το κόμμα μας, να ξαμοληθούμε στην κυριολεξία στο λαό με θάρρος. Εχουμε τη δύναμη να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να τις ατσαλώσουμε, να τις φέρουμε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης το βράδυ των εκλογών. Γιατί ουσιαστικά τα ποσοστά αυτά θα είναι το πολιτικό μήνυμα της αντεπίθεσης που θα δώσει ο λαός την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ