Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10764

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στα λαϊκά στρώματα και υπέρ των μονοπωλίων

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Για να ανακοπεί και να ανατραπεί χρειάζεται ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο πάλης ισχυρό και ικανό με τα αιτήματα και τις δράσεις του να απαντά στις άμεσες ζωτικές ανάγκες του λαού, να συγκεντρώνει δυνάμεις υπέρ της μόνης εναλλακτικής διεξόδου, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.


ΣΕΛ.  3

ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η κυβέρνηση μεθοδεύει την παράδοσή τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες

  • Με άρθρο που περιέχεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο συζητείται στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η κυβέρνηση προωθεί τη συγχώνευση της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» με την «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης» (ΕΤΑ), ανοίγοντας το δρόμο για την αλλαγή χρήσης γης των ολυμπιακών ακινήτων για να παραδοθούν στο κεφάλαιο.
  • Το ΚΚΕ είχε επισημάνει τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα που είχαν οι υψηλές κρατικές δαπάνες, τα δισεκατομμύρια για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Γι' αυτό θεωρεί ότι η γη, αλλά και τα ολυμπιακά ακίνητα είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να χρησιμοποιηθούν από το λαό.

ΣΕΛ.  7

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο

Σε διάφορες χώρες του κόσμου οι εργάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του ταξικού συντονισμού. Η φωτογραφία είναι από κινητοποίηση που έγινε στους σταθμούς των τρένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  9

Καμιά ανοχή

Βρήκαν πάλι θέμα τα αστικά ΜΜΕ για αποπροσανατολισμό του λαού. Κυβερνητικός ανασχηματισμός. Τα παρασκήνια, ο χαρακτήρας του, τα πρόσωπα κλπ. Βεβαίως είναι είδηση, αλλά το μαγείρευαν κάμποσο καιρό τα αστικά επιτελεία. Για έναν και μόνο λόγο. Η άγρια αντιλαϊκή πολιτική ξεσήκωσε αγώνες. Η συνέχισή της μπορεί να τροφοδοτήσει νέους. Οι ανησυχίες των αστών για την κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα και οι δυσκολίες του να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις στην αέναη εντεινόμενη καπιταλιστική βαρβαρότητα, ήταν έκδηλες. Τα αδιέξοδα της πολιτικής τους στη διαχείριση της κρίσης και των χρεών, προκαλούν φόβο. Μια μορφή εκτόνωσης είναι και ο ανασχηματισμός. Αλλά η πολιτική που θα εφαρμόζει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση θα είναι βαθιά αντιδραστική. Αναζητήθηκαν, λοιπόν, πρόσωπα ικανά να την εφαρμόζουν απαρέγκλιτα και ταυτόχρονα να μπορούν να ξεγελούν το λαό. Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης, ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να κλείσει ο λαός τ' αυτιά του σ' αυτήν την κοροϊδία. Να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του, με όπλο την πάλη και την ψήφο στις εκλογές του Νοέμβρη. Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στην αναπαλαιωμένη βάρβαρη κυβέρνηση. Να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να οργανώσει τη συμμαχία του, για αντεπίθεση - ανατροπή.



ΟΓΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΓΚΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΩΝ
Κυβέρνηση - κεφάλαιο χτυπούν τη μητρότητα

ΣΕΛ.  24
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους

ΣΕΛ.  8
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από αύριο και για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη

Αύριο, Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη, ανοίγει τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας πραγματοποιείται 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
Ο λαός να τ' αλλάξει όλα σε όφελός του

ΣΕΛ.  2
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σήμερα στην Αθήνα η κοινή σύσκεψη

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ