Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Θολώνουν τα νερά για την πραγματική διέξοδο

Στην ανάπτυξη κοντόφθαλμων αγώνων, με αίτημα να τεθούν τα κυβερνητικά μέτρα στην κρίση ενός δημοψηφίσματος και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα «εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», που κινείται στα όρια της κυρίαρχης στρατηγικής, προσβλέπει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του Α. Τσίπρα, χτες, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, από την οποία απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στην πραγματική αιτία της καπιταλιστικής κρίσης και σαν διέξοδος προβάλλονταν μέτρα διαχείρισης, όπως η δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τομέα στις τράπεζες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το κίνημα στην ενσωμάτωση.

Αναμασώντας τα γνωστά φληναφήματα για την «ενότητα πάνω στο πρόβλημα», ο Α. Τσίπρας είπε ότι «στο μέτωπο αυτό πρέπει να επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας, καθώς και δυνάμεων που απεγκλωβίζονται από τον σοσιαλιστικό (!) χώρο».

Στην ίδια ομιλία, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε για μια ακόμη φορά να αθωώσει την ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας άφεση αμαρτιών στους βουλευτές του που υπερψήφισαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους. «Η κυβέρνηση κατάφερε έστω και με εκβιαστικό τρόπο να σύρει το σύνολο των βουλευτών της σε υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Αυτό όμως δεν μπορεί να ανακόψει τη φθορά της. Διαφωνίες και αποστάσεις εκδηλώνονται συνεχώς», είπε ο Α. Τσίπρας.

Στο μεταξύ, μέσα σε κλίμα σύμπνοιας έγινε χτες η συνάντηση μεταξύ της αυτοαποκαλούμενης «Πρωτοβουλίας για το βήμα διαλόγου της αριστεράς» και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Αλέκο Αλαβάνο. Οι θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «πρωτοβουλίας» τέμνονται, καθώς κινούνται εντός του πλαισίου του καπιταλιστικού συστήματος, δε θίγουν την ταξική φύση των προβλημάτων, δεν αγγίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και προβάλλουν την πλάνη των φιλολαϊκών ρυθμίσεων και του εξωραϊσμού του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ