Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10721

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΓΣΕΕ
Ταξικά συνδικάτα και ομοσπονδίες στη μάχη για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις

Τη δραματική συρρίκνωση των μισθών για τρία ολόκληρα χρόνια συνυπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις, εξασφαλίζοντας την κερδοφορία των μονοπωλίων. Δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις καταδίκης της σύμβασης, που τσακίζει το εργατικό εισόδημα, σε συνδυασμό με κάλεσμα αγώνα για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις.


ΣΕΛ.  7

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ να καλύψουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

Σε τραγικό αδιέξοδο οι γονείς και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια

Χιλιάδες λαϊκές, εργατικές οικογένειες, νέα ζευγάρια βρίσκονται μπροστά σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο, αφού το εισόδημά τους μειώνεται δραστικά, ενώ με την κατάσταση που διαμορφώνεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των οικογενειών δε θα μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε αυτούς. Οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών, αφού, λόγω συρρίκνωσης των δαπανών σε κοινωνικές υπηρεσίες, μειώνουν το προσωπικό τους. Ενώ αυξάνονται οι αιτήσεις για κάλυψη των εργατικών, των λαϊκών οικογενειών, κλείνουν παιδικούς σταθμούς, με ευθύνη της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των εκπροσώπων τους στις διοικήσεις των δήμων. Η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους για δωρεάν και υψηλής ποιότητας προσχολική αγωγή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο μέσα από την ανυποχώρητη πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ως υποχρέωση και αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.


ΣΕΛ.  6

ICON

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Προωθούν τη στέγη - εμπόρευμα

Συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, την Πέμπτη 22 Ιούλη

Διαχρονικό το σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων και δικαιούχων από τον ΟΕΚ, αφού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τον μετέτρεψαν σε πλασιέ ενίσχυσης των τραπεζών και των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών με τα λεφτά των εργαζομένων, αλλά και για έργα εξυπηρέτησης της βιτρίνας των εκάστοτε κυβερνήσεων, όπως το «Ολυμπιακό Χωριό» ή τώρα το αντίστοιχο των Μεσογειακών Αγώνων. (Η φωτογραφία από το «Ολυμπιακό Χωριό).


ΣΕΛ.  16  -  17


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον οι εκδηλώσεις του

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Επικίνδυνη πολιτική με ... υποκατάστατα ζωής

ΣΕΛ.  15
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ»
Νέος μηχανισμός καταστολής των λαών

ΣΕΛ.  18
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ενίσχυση του κεφαλαίου μέσω του κράτους

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ