Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ

Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ: «Την έγκριση της τρόικας φέρει η νέα τριετής Εθνική Συλλογική Σύμβαση (...) η σύμβαση προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για φέτος και αυξήσεις 1,5% την 1η Ιουλίου 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου 2012» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ: «Με τη συμφωνία ολοκληρώθηκε η εσωτερική υποτίμηση (...) μετά τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι υπέστησαν απευθείας μείωση εισοδημάτων κατά 15-20% και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν τις πραγματικές τους αποδοχές να μειώνονται σε αντίστοιχα ποσοστά σε βάθος τριετίας» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: «Η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ ότι η υπογραφή της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τριετούς διάρκειας είναι "μια πράξη ευθύνης" (...) δείχνει το υψηλό επίπεδο συνδικαλιστικής ωριμότητας που έχει επιτευχθεί (...) με τη σύμβαση αποτυπώθηκε η βούληση του ιδιωτικού τομέα να προστατεύσει το εισόδημα των εργαζομένων (...) δικαιώνει τον χαρακτηρισμό τους ως κοινωνικών εταίρων» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Υπάρχει ένα κέρδος έστω και σε συμβολικό επίπεδο (...) είναι θετική εξέλιξη (...) η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει τις απώλειες των εργαζομένων (...) και κυρίως δεν μπορεί να κρύψει το μεγάλο πρόβλημα που αρχίζει να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις: την ανεργία (...) κυβέρνηση, συνδικάτα και εργοδότες βρίσκονται μπροστά σε μια βόμβα που απειλεί την εργασιακή ειρήνη τόσων χρόνων» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ: «Η ζωή της λαϊκής εργατικής οικογένειας δυσκολεύει και θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, όταν θα αρχίσουν να "βγαίνουν" στη ζωή οι τραγικές επιπτώσεις του μνημονίου. Ηδη, χιλιάδες τέτοιες οικογένειες βλέπουν το αδιέξοδο και δεν ξέρουν αν θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι, αν θα μπορούν να καταβάλουν τη δόση στην τράπεζα για το σπίτι, αν θα μπορούν να φύγουν με τα παιδιά τους για διακοπές λίγων ημερών, αν θα μπορούν να ψωνίσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν από το σούπερ μάρκετ. Τέτοιες μέρες, εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια που έφτιαξαν ένα σπιτικό, ζουν με το ερώτημα αν θα μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους σε κάποιον παιδικό σταθμό» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: «Ο πόλεμος των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ κλπ.), με τη στήριξη των φιλοκαπιταλιστικών ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε βάρος των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο αιματηρός και αδυσώπητος. Ετοιμάζουν και άλλα μέτρα πιο σκληρά σε βάρος των εργαζομένων. Γι' αυτό οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γιαπί και υπηρεσία με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, στα ταξικά συνδικάτα. Αναδείξτε τους δικούς σας εκπροσώπους. Συσπειρωθείτε, δυναμώστε το ΠΑΜΕ - δώστε δύναμη στη δύναμή σας» (από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, μόνο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ