Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΧΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Εστειλαν το ΣΔΟΕ σε μαγαζιά που δεν έχουν λεφτά ούτε για το ρεύμα!

Η επιχείρηση που έγινε στις 7 Ιούλη προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση κατοίκων και επαγγελματιών, που απέτρεψαν τον έλεγχο

Συνεργείο του ΣΔΟΕ από την Αθήνα, αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους, πήγε στις Ράχες Ικαρίας, με εντολή να διενεργήσει ελέγχους σε εποχιακά καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής. Πρόκειται για οικογενειακά μαγαζιά, που στην κυριολεξία «φυτοζωούν» και που μόλις και μετά βίας βγάζουν ένα πενιχρό μεροκάματο για τους ιδιοκτήτες τους. Ανθρωποι που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν την οικογένειά τους, ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με το κλιμάκιο των εφοριακών.

Το περιστατικό έγινε στις 7 Ιούλη και προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση κατοίκων και των επαγγελματιών. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του φοροεισπρακτικού κλιμακίου συγκεντρώθηκαν περί τους 50 επαγγελματίες και κάτοικοι, οι οποίοι απαίτησαν από το κλιμάκιο να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός ότι ενώ οι επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα - πολλές από αυτές δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα - η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πώς θα εισπράξει χρήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Για να γίνει μάλιστα αντιληπτό περί τίνος πρόκειται, αρκεί να αναφέρουμε πως στις Ράχες οι επιχειρήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μικρές - οικογενειακές και λειτουργούν σε εποχική βάση με βασική πηγή εσόδων το λαϊκό τουρισμό. Η τωρινή τους κατάσταση, μάλιστα, έχει επιδεινωθεί απειλητικά, αφού η τουριστική κίνηση - γενικώς - είναι αισθητά πεσμένη, με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα για την οικονομία της περιοχής.

Προς συμπαράσταση των κατοίκων και των επαγγελματιών προσέτρεξε και ο δήμαρχος Φανούρης Καρούτσος, ο οποίος αργότερα δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Δεν είναι δυνατόν με την κάθετη πτώση του τζίρου να γίνεται ένα κυνήγι εσόδων που μοιάζει με κυνήγι μαγισσών. Οι δραστηριότητες όλων έχουν πέσει στο μηδέν. Δεν παρανομούμε, αλλά αυτή την περίοδο σφυροκοπιέται το εισόδημα όλων. Απαντάμε σε όλους πως οι αγώνες μπορούν να δώσουν τέλος στον κατήφορο του εισοδήματος, που όμοιό της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος».

Σημειώνεται πάντως ότι ύστερα από τις προαναφερόμενες αντιδράσεις, το συνεργείο του ΣΔΟΕ αποχώρησε, αλλά από τότε διοχετεύονται διάφορες πληροφορίες ότι στις Ράχες το κράτος θα επανέλθει δριμύτερο για να κάνει ελέγχους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ