Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΣΤΙΓΙΟ - ΚΑΡΟΤΟ - ΦΕΡΕΤΖΕΣ

Η «ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ»: «Πληροφορίες από την Αστυνομία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση μιλούν για πύκνωση των μπλόκων. Πάντως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σκληρύνει εμφανώς τη στάση της απέναντί τους (...) Η νέα στάση εκπονήθηκε χθες μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και μπορεί να αθροιστεί στη θέση ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει να "χαϊδεύει" τα αυτιά των αγροτών για το "δίκαιο" των αιτημάτων τους» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Ο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ»: «Αντιλαμβανόμαστε την απελπισία ενός μέρους του αγροτικού κόσμου. Αλλά άλλος δρόμος σε συνθήκες μάλιστα μείζονος οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει. Τα "μπλόκα" των δρόμων οδηγούν στον κοινωνικό αυτοματισμό» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: «Αγνοια κινδύνου προφανώς είχε η κυρία Μπατζελή, είναι όμως πολιτική αφέλεια να υποστηρίξει κανείς ότι η ίδια προσωπικά είναι το πρόβλημα σ' αυτή την πρώτη μεγάλη πολιτική, κοινωνική περιπέτεια στην οποία οδηγείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» (ο Γ. Κουβαράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΙΖΕΤΑΙ; «Και η σκέψη μόνο, ότι υπάρχει φόβος να μην εφαρμοστεί σωστά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και να έχουμε υστέρηση εσόδων, αλλά και υπέρβαση δαπανών στο Δημόσιο, προκαλεί οργή (...) Εως πότε θα πληρώνουν τα συνήθη θύματα αυτού του τόπου την αναποτελεσματικότητα, την ανεπάρκεια, τη ραθυμία και τη διάβρωση του κρατικού μηχανισμού; (...) Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση δεν είναι η μείωση του ελλείμματος (...) είναι η αξιοπιστία και προς τα μέσα και προς τα έξω του ελληνικού κράτους (...) Δεν θα το κερδίσει αυτό το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας στοίχημα η κυβέρνηση αν δεν δείξει αποφασιστικότητα. Δεν θα το κερδίσει αν δεν κινητοποιηθούν και οι πολίτες για να αναμετρηθούν με τη φαυλότητα και τους υπεύθυνους της αναξιοπιστίας» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις(2020-01-15 00:00:00.0)
Στην γκλίτσα του τσοπάνη(2016-12-28 00:00:00.0)
Δυναμώνει η επίθεση(2016-02-18 00:00:00.0)
Χαρακτηρίζει «πράξεις αυθαιρεσίας» τους αγώνες(2010-01-26 00:00:00.0)
«Ερχονται μπόρες, μη δειλιάσεις»(2010-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ