Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαρακτηρίζει «πράξεις αυθαιρεσίας» τους αγώνες

Καλλιεργεί την κατασυκοφάντηση των αγροτών και τροφοδοτεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό»

Σε πείσμα της πολιτικής υπονόμευσης των κινητοποιήσεων, οι αγρότες εξακολουθούν να παραμένουν στο δρόμο του αγώνα

Eurokinissi

Σε πείσμα της πολιτικής υπονόμευσης των κινητοποιήσεων, οι αγρότες εξακολουθούν να παραμένουν στο δρόμο του αγώνα
Με εκβιασμούς, χυδαίες συκοφαντίες, πιέσεις και απειλές κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεσή της εναντίον των φτωχών και μεσαίων αγροτών, θέτοντας πλέον ανοιχτά θέμα «νομιμότητας» των κινητοποιήσεων, με μοναδικό στόχο να σπάσει τα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

«Θέλουμε να σταματήσει το κλείσιμο των δρόμων και των συνόρων σήμερα, τώρα», ανέφερε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, δείχνοντας τις αντιδραστικές προθέσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο ίδιος επικροτώντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου που χαρακτήρισε «πράξεις βίας και αυθαιρεσίας» τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ανέφερε: «Υπάρχουν νόμοι. Οι νόμοι λένε ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί, να μπορούν να μεταφέρονται και πρέπει να μεταφέρονται αγαθά και κυρίως πρόσωπα. Αρα, όσοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους ασκούν πράξεις αυθαιρεσίας».

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχονται να ενισχύουν τα σενάρια που διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι μετά το τέλος του προσχηματικού «διαλόγου» στο Ζάππειο η κυβέρνηση θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην αγροτιά.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γ. Πεταλωτής εντείνοντας τους εκβιασμούς προς τους αγρότες και οξύνοντας το κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση, κάλεσε τους «αγρότες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους (...) Και μάλιστα εν μέσω μιας σοβαρότατης οικονομικής κρίσης που βιώνει μέχρι και σήμερα η χώρα μας». Να σκύψουν, δηλαδή, το κεφάλι.

Βέβαια, ο Γ. Πεταλωτής, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα», πλην του «διαλόγου», για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα, αλλά την ίδια στιγμή φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «σήμερα (σ.σ. χτες) ξεκίνησε αυτός ο διάλογος και δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλα μέσα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμική επέμβαση τις επόμενες μέρες.

Ποντάρουν στον «κοινωνικό αυτοματισμό»

Δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να κάνει κάνει λόγο για κινητοποιήσεις που «βλάπτουν την κοινωνική συνοχή», σημειώνοντας ότι «από τα μπλόκα ή το κλείσιμο των συνόρων, δημιουργείται μια κοινωνική αυτοματοποίηση, που σημαίνει ότι κάποιες επαγγελματικές ομάδες και κάποιες τάξεις βρίσκονται απέναντι σε κάποιες άλλες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής, ισχυρίστηκε ότι οι αγρότες που είναι στα μπλόκα «είναι εσχάτη μειοψηφία» και επικαλέστηκε την πλειοψηφία που έχει το ΠΑΣΟΚ στα ξεπουλημένα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΑΣΕΓΕΣ!

Οσο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω από την επίφαση του «διαλόγου», φιλοδοξούν να δράσει ο «κοινωνικός αυτοματισμός», τον οποίο τροφοδοτούν με συκοφαντικές δηλώσεις.

Οπως η προβοκατόρικη δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου την προηγούμενη Παρασκευή περί «αγροτών του Κολωνακίου», που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στα αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και υιοθέτησε πλήρως χτες ο Γ. Πεταλωτής υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «μίλησε γενικώς για αγρότες του Κολωνακίου, παραλληλίζοντας τους πραγματικούς αγρότες με κάποιους αγρότες οι οποίοι έχουν εισοδήματα πολύ υψηλά», σπεύδοντας να σημειώσει ότι με τις «κινητοποιήσεις δεν επιλύονται» τα αιτήματα των αγροτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με προσχήματα απέναντι στα αγροτικά αιτήματα(2019-02-08 00:00:00.0)
Επιχειρεί να σπάσει τα μπλόκα με κάθε μέσο(2010-01-28 00:00:00.0)
Συκοφαντική επίθεση κατά των αγροτών(2009-01-29 00:00:00.0)
«Ολα» για το σπάσιμο των μπλόκων(2009-01-28 00:00:00.0)
Να «εφαρμοστούν οι νόμοι» για τα μπλόκα!(2009-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ