Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κήρυκες του συμβιβασμού

-- «Επιθετικός και εκδικητικός καπιταλισμός», «υπαλληλίσκοι και καρδινάλιοι της ΕΕ», «στάση δουλοπρέπειας των ελληνικών κυβερνήσεων», στάση που «προσβάλλει».

-- «Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε μια νέα ιδιόμορφη "κατοχή" από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και το διευθυντήριο της ΕΕ», «Η Ελλάδα τείνει να ξεπέσει σε "μισοαποικία"», «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μεταβληθεί σε άθυρμα και εκτελεστικό όργανο των αγορών»...

-- «Είναι λογικό να πηγαίνει από σφαλιάρα σε σφαλιάρα (σ.σ. η κυβέρνηση)», «αλλάξτε κ. Παπανδρέου γιατί η πολιτική σας όχι μόνο δε θα μας κάνει υπερήφανους αλλά θα μας ταπεινώσει».

Οι δηλώσεις έγιναν χτες και προχτές και κατά σειρά ανήκουν στον Αλ. Αλαβάνο, τον Π. Λαφαζάνη, τον Αλ. Τσίπρα. Αποδεικνύουν ότι οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και οι έριδες μπορεί να οφείλονται οπουδήποτε αλλού, όχι όμως σε κάποια διαφωνία επί της στρατηγικής, τόσο σε ό,τι αφορά την ανάλυση της πραγματικότητας, όσο και τη δήθεν «διέξοδο», την οποία προτείνουν. Ολοι τους ανακαλύπτουν «κακό» και «καλό» καπιταλισμό. Βρίσκουν «υπαλληλίσκους» και «διευθυντήρια» στην καπιταλιστική ΕΕ, για να βγάλουν λάδι την επί της ουσίας συμμετοχή όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στις αποφάσεις που πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Δε δέχεται σφαλιάρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και αν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλούν το λαό να τη λυπηθούν σαν «άθυρμα». Σφαλιάρα και μάλιστα ηχηρή δέχονται οι λαοί των χωρών - μελών της ΕΕ. Και δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνδράμουν στην προσπάθεια να πειστούν ότι πρέπει να γυρίσουν και το άλλο μάγουλο. Αντί να γυρίσουν σελίδα με την πάλη τους στην ιστορία της ανθρωπότητας απαλλάσσοντάς την από την ΕΕ, απ' το κεφάλαιο, απ' όσους το εκφράζουν και το εκπροσωπούν.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ