Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10582

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με επιμονή για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη

Ανεβάζουν «στροφές» τα ταξικά συνδικάτα για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, με περιοδείες στους τόπους δουλειάς, συσκέψεις, αλλά και συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων.


ΣΕΛ.  15

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το ξεκλήρισμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς

Αλέκα Παπαρήγα: Καλύτερα να είναι κλειστοί οι δρόμοι, παρά να είναι κλειστά τα σπίτια των φτωχών αγροτών. Η κυβέρνηση έχει και ηθική ευθύνη γιατί συκοφαντεί τους αγώνες της αγροτιάς, συνδέοντάς τους με μίζες και ρουσφέτια. Οι αγώνες της αγροτιάς αφορούν ολόκληρο το λαό

Εχει, διαχρονικά, ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, γιατί η αγροτική πολιτική που εφαρμόζουν οδηγεί στο «κλείσιμο των σπιτιών» των φτωχών αγροτών. Η κυβέρνηση έχει και ηθική ευθύνη γιατί συκοφαντεί κυριολεκτικά τους αγώνες της αγροτιάς, συνδέοντάς τους με μίζες και ρουσφέτια. Δεν οδηγεί η μίζα στις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που μπορούμε να τα παράγουμε στην Ελλάδα, στο τεράστιο κόστος παραγωγής γιατί τα καλλιεργητικά εφόδια βρίσκονται στα χέρια μιας χούφτας μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Είναι απαράδεκτο - και είναι πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ηθικό - το ζήτημα του διαχωρισμού των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα» και μη, επειδή ένας φτωχός αγρότης που δε βγάζει μεροκάματο από την αγροτική παραγωγή, βρίσκει μια δεύτερη δουλειά, όταν οι επιχειρηματίες κάνουν επενδύσεις σε δέκα κλάδους και τομείς. Απαιτείται μείωση κόστους παραγωγής και απαλλαγή της αγροτιάς από τους εμποροβιομήχανους και τους τραπεζίτες, που τους ρουφάνε το αίμα. Οι αγώνες της αγροτιάς αφορούν ολόκληρο το λαό. Τα αγροτικά προϊόντα και την κατάσταση της αγροτιάς τα πληρώνει και ο υπόλοιπος λαός.


ΣΕΛ.  6  -  7

22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο κλάδος να πρωτοστατήσει στην πάλη για τη φιλολαϊκή ανάπτυξη

Ξεκίνησε χτες το 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Την ώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο άγρια αντιλαϊκή επίθεση, οι οικοδόμοι καλούνται να απαντήσουν με την οργάνωση του αγώνα. Με τέτοιο προσανατολισμό, ώστε τα σωματεία με τη λειτουργία τους να χαράξουν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, σε ταξική κατεύθυνση, ώστε ο κλάδος «να βάλει το μεγάλο αγκωνάρι για την ενίσχυση του μετώπου του ταξικού εργατικού κινήματος, το δυνάμωμα της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα εργαζόμενα στρώματα των αγροτών και αυτοαπασχολουμένων».


ΣΕΛ.  3

Προκαλεί και συκοφαντεί

Η κυβέρνηση άρχισε την προκλητική επίθεση στους μικρομεσαίους αγρότες των μπλόκων χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις «πράξεις βίας και αυθαιρεσίας», τονίζοντας ότι πρέπει «να εφαρμόζονται οι νόμοι». Οι νόμοι του κράτους των καπιταλιστών για να βιάζουν το λαό. Χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός είπε ότι οι αγρότες θέλουν «συναλλαγή με την εξουσία» για να σταματήσουν οι αγώνες. Είπε σαφώς ότι οι αγρότες αγωνίζονται για να πάρουν μίζα, να τους κάνουν ρουσφέτια και όχι γιατί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τους ξεκληρίζει. Φαίνεται πως κρίνει εξ ιδίων και της τάξης των καπιταλιστών τα αλλότρια, που για να κάνουν τις δουλειές τους είναι βουτηγμένοι στις μίζες. Υβρις, προσβολή, στους αγρότες. «Θέλετε να βοηθήσουμε τον αγρότη του Κολωνακίου; Αυτά είναι τα ταξικά συμφέροντα τα οποία εκπροσωπείτε;» απάντησε στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Διαστρέβλωση, συκοφαντία, ψέμα και λάσπη. Πάει πολύ να μιλά με τέτοιο θράσος για το ΚΚΕ ο πρωθυπουργός των καπιταλιστών. «Τα μπλόκα στους δρόμους δημιουργούν νέα προβλήματα για τον επιχειρηματία, για την οικονομία». Εδώ είπε την ταξική του αλήθεια. Με ποιους και ενάντια σε ποιους είναι η κυβέρνηση. Με τους επιχειρηματίες κόντρα στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Με συκοφαντίες και προκλήσεις, λαϊκά προβλήματα δε λύνονται. Ο λόγος στους ανθρώπους του μόχθου.



Βήμα το βήμα προωθείται η αναγνώριση των κολεγίων

ΣΕΛ.  27
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
«Κατεβάζουμε ρολά» στις 10 του Φλεβάρη

ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ - ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Κοινό σχέδιο για να χτυπήσουν λαϊκά κινήματα

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ