Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Από Δευτέρα η συγκρότηση των Εξεταστικών

Το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη και η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσουν στη Βουλή οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των Εξεταστικών Επιτροπών που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την Τρίτη για την υπόθεση «Ζήμενς». Η κυβέρνηση έχει προτείνει ακόμα τη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποθέσεις εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ», των «δομημένων ομολόγων» των ασφαλιστικών ταμείων και του χρηματιστηρίου.

Το ΚΚΕ, σε κάθε ευκαιρία, έχει ξεκαθαρίσει ότι χωρίς να τρέφει αυταπάτες για την αιτία των σκανδάλων, τη διαπλοκή της οικονομικής και της πολιτικής εξουσίας, αλλά και τις δυνατότητες και τις πραγματικές στοχεύσεις των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, τάσσεται υπέρ της διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων, για τις οποίες όμως έχουν παραγραφεί οι τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη θα γίνει στη Βουλή και η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος. Με δεδομένη τη συμφωνία κυβέρνησης και ΝΔ, στο ύπατο αξίωμα αναμένεται να επανεκλεγεί ο Κάρολος Παπούλιας.

Και στο συγκεκριμένο ζήτημα η θέση του ΚΚΕ είναι πάγια και σταθερή. Δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο προτείνεται, γιατί αυτός είναι υποχρεωμένος να υπογράφει τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ διαμορφώνει τις επιλογές του με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων, που έρχονται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ