Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Δημόσιες και παρασκηνιακές διαμάχες

Οξύνονται τα πνεύματα, ενόψει και της προγραμματισμένης συνέντευξης Αλαβάνου τη Δευτέρα

Δημόσια και παρασκηνιακά συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμβαση έκανε χτες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ενώ ο Αλ. Αλαβάνος γνωστοποίησε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα.

Η αναμενόμενη παρέμβαση Αλαβάνου έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία στον ΣΥΝ, στελέχη του οποίου τον συνδέουν με «φυγόκεντρες» τάσεις που καταγράφονται στο σχήμα. Μάλιστα, στο διαδίκτυο σε σελίδες κινήσεων που αποτελούνται από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η αναγγελία της συνέντευξης Τύπου του Αλ. Αλαβάνου συνοδεύεται απ' την εξής ανάλυση: «Θα πρέπει να αναζητούμε τα στοιχεία εκείνα που θα διαμορφώνουν μια σύγχρονη αριστερά (...) Στην αναζήτηση αυτής της νέας πολιτικής ταυτότητας ελάχιστα έχουν να προσφέρουν οι αντιπαλότητες ανάμεσα στους μηχανισμούς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (...) Κάποτε θα πρέπει να ανοίξει αυτή η πολιτική συζήτηση, πέρα από τα πλαίσια που οριοθετούνται από τη διαπάλη των μηχανισμών (...) Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Α. Αλαβάνος»...

Ο Α. Νταβανέλλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε χτεσινό του άρθρο χαρακτηρίζει την κατάσταση στο σχήμα «οριακή». Προσάπτει στον ΣΥΝ «μπλοκάρισμα» των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν κρύβει ότι «στην εξέλιξη του ΣΥΝ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, θα παίξει ρόλο η αναμενόμενη παρέμβαση του Αλ. Αλαβάνου» αφού «ο ρόλος του έχει ενισχυθεί ξανά».

Χτες, ο Ν. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» κληθείς να σχολιάσει την αναμενόμενη παρέμβαση Αλαβάνου, έκανε λόγο για «τακτικισμούς που δεν παράγουν πολιτική». Υπέδειξε στον Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει γρήγορα σε έκτακτο συνέδριο, να «σπάσει τα βιλαέτια των τάσεων και τα φέουδα των στελεχών» και αν δεν τον αφήνουν να απευθυνθεί στη βάση.

Διαφώνησε με την ανακοίνωση των μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του Φ. Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, κάνοντας λόγο για καταδικαστέες «προγραφές απόψεων και ενοχοποιήσεις προθέσεων» και κάλεσε τον ΣΥΝ να μην περιχαρακώνεται, καθώς οι καιροί απαιτούν διάλογο και συνεργασίες, όπως είπε.

Στελέχη του ΣΥΝ και χτες επέκριναν όσους υπέγραψαν την πρόταση για αντικατάσταση του Φ. Κουβέλη απ' τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ενδεικτικά, ο Θ. Λεβέντης στον «Αθήνα 9,84» κατήγγειλε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν άνθρωποι που καλλιεργούν τις εντάσεις, κυρίως έχουν στόχο να διαλυθεί ο Συνασπισμός» και πρόσθεσε ότι «αυτές οι κινήσεις είναι μέσα στη λογική που έχει αναπτύξει ο Αλέκος Αλαβάνος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ