Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λαϊκή απάντηση με ενιαίο μέτωπο

Στον ντορό των επευφημιών προς τη νέα κυβέρνηση από σύσσωμη την πλουτοκρατία και τα αστικά ΜΜΕ, παραμένουν δοσμένες οι συντεταγμένες της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο 100 ημερών για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, νέες παραχωρήσεις στο κεφάλαιο, απλόχερη στήριξη της πλουτοκρατίας για να μπει γρήγορα στο χορό της αύξησης των κερδών.

Στην αντίπερα όχθη, το ΚΚΕ παραμένει προσηλωμένο στη μαχητική υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατιάς και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά. Βάζει μπροστά τις πραγματικές, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, σε όλους τους τομείς της ζωής: Στην εργασία, στους μισθούς, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία... Το ΚΚΕ ανυποχώρητα μπολιάζει το λαό με ρεαλιστικές και αναγκαίες διεκδικήσεις για ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και δεν κάνει καμία έκπτωση από αυτές. Δε θυσιάζει δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας, για την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Δε βάζει στο ζύγι τις ανάγκες του λαού και εκείνες του κεφαλαίου και ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης.

Αντίθετα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Θα πατήσει πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ, για να προωθήσει αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να διασωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση και στη συνέχεια θα συνεχίσει στη ρότα της προώθησης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστωση χρόνου, καμία περίοδο «χάριτος» στη νέα κυβέρνηση. Απέναντι στη θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να ανασκουμπωθεί, να ανασυνταχθεί, για να καταφέρει να βάλει εμπόδια, να αποκρούσει τα νέα μέτρα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε χάνουν στιγμή. Με μεγαλύτερη ευθύνη και αποφασιστικότητα μπαίνουν μπροστά, σχεδιάζουν και ξεδιπλώνουν συστηματική δουλειά εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, για τη συσπείρωση δυνάμεων σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης εργατοϋπαλλήλων, αγροτιάς, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών.

Ολα τα σφυριά χτυπούν στη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων σε ένα ενιαίο μέτωπο που πατάει γερά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στους χώρους εκπαίδευσης, στις γειτονιές, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές, με ξεκάθαρο μέτωπο κόντρα στην πολιτική που έρχεται να αφαιρέσει ακόμα περισσότερα δικαιώματα και κατακτήσεις στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην ίδια την οργάνωση του κινήματος και τους αγώνες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν πλατύ και μαχητικό κάλεσμα στο λαό να βγει από τη γωνία και να μπει στο προσκήνιο. Να πάρει τη ζωή στα χέρια του και με οδηγό την ικανοποίηση των αναγκών του να διαμορφώσει ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο που θα συμβάλει στο συντονισμό της πάλης με αιτήματα και στόχους που ρίχνουν τα βέλη τους στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, στην εξουσία των μονοπωλίων.


Ελένη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωση χτες στο Πέραμα(2011-04-15 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ(2010-12-14 00:00:00.0)
Η προσαρμογή της ναυτιλίας στις λαϊκές ανάγκες απαιτεί ριζικές αλλαγές(2007-12-06 00:00:00.0)
Ληστεία του λαϊκού εισοδήματος(2007-12-01 00:00:00.0)
Επιδιώκεται η προσαρμογή στις εργοδοτικές ανάγκες(2005-10-18 00:00:00.0)
ΕΝΙΑΙΑ ΔΡΑΣΗ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής(2004-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ