Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Η «ανταγωνιστικότητα» ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία

Νέες απολύσεις σε Κέρκυρα και Αθήνα

Στην απόλυση 11 εργαζομένων προέβη η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ» της Κέρκυρας, αναζητώντας φτηνότερα εργατικά χέρια που συν τοις άλλοις μπορεί να εξασφαλίσει με προσλήψεις μεταναστών από άλλες χώρες. Αντίστοιχα, στο «ΜΙΡΑΜΑΡΕ» η εργοδοσία, για να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων που με επίσχεση εργασίας από την 1η Οκτώβρη διεκδικούν τα δεδουλευμένα Αυγούστου και Σεπτέμβρη, έκλεισε νωρίτερα το ξενοδοχείο και άφησε ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους (εξωθήθηκαν σε λήξη της σύμβασης εργασίας 20 μέρες νωρίτερα). Τις παραπάνω απολύσεις και συνολικά το όργιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων στο φόντο της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Στην Αθήνα, οι δέκα εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Ανδρομέδα» (πλατεία Μαβίλη) βρίσκονται στον «αέρα» και απλήρωτοι, αφού την 1η Οκτώβρη πήγαν για δουλειά αλλά βρήκαν το ξενοδοχείο κλειστό.

Τα πράγματα για τους εργαζόμενους περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς λίγες μέρες πριν κλείσει το ξενοδοχείο ο ιδιοκτήτης (κ. Λούης) το είχε υπενοικιάσει σε άλλη εταιρεία και οι εργαζόμενοι είχαν περάσει στο νέο εργοδότη. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, αλλά και με δηλώσεις του ίδιου, τα «έσπασε» με την εταιρεία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ «παλιού» και «νέου» εργοδότη, καταρχήν για το ποιος πρέπει να τους εξοφλήσει δεδουλευμένα ενός μήνα και επιδόματα. Επιπλέον - καταγγέλλει το κλαδικό σωματείο - ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φαίνεται ότι προχωρά σε συμφωνία με τρίτο επιχειρηματία για την λειτουργία του. Για αυτό ακριβώς το λόγο το συνδικάτο, που από την πρώτη στιγμή παρενέβη, κάλεσε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στο σωματείο τους να δώσουν μαζί τη μάχη για να εξασφαλιστεί η δουλειά και τα δικαιώματά τους ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο εργοδότης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ