Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ

ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ: «Θετική η αποτίμηση από τις μέχρι τώρα κινήσεις του Γ. Παπανδρέου. Αποδεικνύεται απόλυτα συνεπής προς τις υποσχέσεις που είχε δώσει (...) Πριν από 5 χρόνια, τις παραμονές των εκλογών του 2004, η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ υποδεχόταν ως ηγέτη της τον Γ. Παπανδρέου με το σύνθημα "Γιώργο, άλλαξε τα όλα". Σήμερα το σύνθημα εκείνο έχει βρει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι ολοκληρωτικά, τη δικαίωσή του» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 'Η ΚΑΛΙΣΤΕΙΑ; «Μία κυβέρνηση κρίνεται μόνο από τα έργα της. Οχι από τα πρόσωπα, ούτε από τα βιογραφικά τους, ούτε βέβαια από την ηλικία τους. Παρ' όλ' αυτά η κυβέρνηση που ανακοίνωσε χτες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι έχει τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που έχουν από αυτήν οι ψηφοφόροι. Βασικό της χαρακτηριστικό είναι χωρίς αμφιβολία τα πολλά νέα πρόσωπα - 27 δεν έχουν υπηρετήσει ξανά σε κυβερνητικές θέσεις - αλλά και ο μεγάλος αριθμός των γυναικών» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ: «Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δείχνει πως ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θέλει να κερδίσει το στοίχημα της ανανέωσης της παράταξής του (...) τώρα είναι η σειρά της Νέας Δημοκρατίας να ανανεωθεί με νέους ανθρώπους, εκτός κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι θα μπολιάσουν μια αδρανή παράταξη με ιδέες και όρεξη για τομές και μεταρρυθμίσεις» (απο το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΟΙΤΑ ΑΓΩΝΙΑ: «Ο τόπος όμως χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση - και το ζητούμενο σήμερα είναι να ανασυγκροτηθεί το ταχύτερο η Νέα Δημοκρατία (...) χρέος της σημερινής αντιπολίτευσης είναι να επιλέξει νέα ηγεσία αλλά με κριτήριο αξιόπιστες προγραμματικές προτάσεις. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή λειτουργία του Κοινοβουλίου» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ