Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10495

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  7

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ 'Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ από τη «νέα» κυβέρνηση των επιχειρηματιών

ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει τη διασφάλιση των κερδών της πλουτοκρατίας, χτυπώντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τη ζωή της

Η αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση με τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα του κεφαλαίου, έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που φέρνουν πλούτο στους λίγους και στους πολλούς ένταση της εκμετάλλευσης, μείωση του εισοδήματος και ζωή χωρίς δικαιώματα. Επιλέχτηκε από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα γιατί διαθέτει μεγαλύτερη δυνατότητα να κάμψει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι αλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες. Δεν πρέπει να δοθεί ούτε το ελάχιστο περιθώριο χρόνου στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες να οργανώσουν με το δικό τους ενιαίο μέτωπο την αντεπίθεση ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  18

Motion Team

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ
Ανάγκη για αγωνιστική ανυπακοή στις οδηγίες της ΕΕ

Η ΝΔ φεύγοντας από την κυβερνητική εξουσία έσπευσε να υπογράψει την αδειοδότηση ιδιωτικών κολεγίων. Το ΠΑΣΟΚ συσκοτίζει την ουσία προβάλλοντας ζήτημα «διαφάνειας». Είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα κοινό και δυναμικό μέτωπο πάλης στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία. Να παρεμποδιστεί και να αποτραπεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της Παιδείας. Να ορθωθεί αγωνιστική ανυπακοή στις ευρωενωσιακές οδηγίες στην εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  17

Πες μου τους φίλους σου...

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ικανοποιημένος από την εκλογή ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «εντολή να ασκήσει την ισχυρή διακυβέρνηση που απαιτούν οι καιροί και η οριακή κατάσταση του τόπου. Χρέος όλων μας, πλέον, είναι να συμβάλουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στο δύσκολο έργο μιας πραγματικής εθνικής αλλαγής, που δεν μπορεί να περιμένει». Τι εννοεί; Οτι βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν εδώ και τώρα εφαρμογή πολιτικής σε όφελός τους, λόγω κρίσης. Αυτή θεωρεί «οριακή κατάσταση» και «εθνική αλλαγή που δεν μπορεί να περιμένει». Λέει και κάτι ακόμη: «Να συμβάλουμε όλοι μας», δηλαδή και οι εργαζόμενοι, στην ενίσχυση της πλουτοκρατίας. Οσο για το «δεν μπορεί να περιμένει η αλλαγή», «Καθημερινή» και «Βήμα» έγραψαν ότι με νωπή τη λαϊκή εντολή, άμεσα να προωθηθούν οι διαρθρωτικές, δηλαδή οι αντιδραστικές, μεταρρυθμίσεις. Μετά τα συγχαρητήρια του Ομπάμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «προσβλέπουν σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση», ενώ το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο προσδοκά «να βρουν οι Αμερικάνοι επιχειρηματίες πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις στην Ελλάδα».Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Επιβεβαίωση της εκτίμησης της ΚΕ του ΚΚΕ ότι: «Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από τη ΝΔ και συνέβαλαν μέσω των μηχανισμών και των στηριγμάτων τους στο "φούσκωμα" της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι αυτό διαθέτει μεγαλύτερη δυνατότητα να κάμψει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή».



ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Σε ταξική συσπείρωση και οργάνωση καλεί η ΟΕΚΙΔΕ

ΣΕΛ.  19
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
Διόδια και για τοπικές διαδρομές

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ