Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Πυκνώνουν οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ

Νέα συνάντηση σήμερα μετά τη χτεσινή

Εντείνουν το ρυθμό των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μ. Ταλάτ, με την πραγματοποίηση δύο συναντήσεων τη βδομάδα, τουλάχιστον κατά την τρέχουσα περίοδο. Οπως ανακοινώθηκε μετά τη χτεσινή συνάντησή τους, θα έχουν και νέα συνάντηση σήμερα, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιήσουν άλλες δύο συναντήσεις. Κατά τη χτεσινή συνάντηση, την τρίτη της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, συζητήθηκαν το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και θέματα που άπτονται της προεδρίας.

Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες - περισσότερο από όσο αναμενόταν - αλλά οι συνομιλητές δεν μπήκαν στο κεφάλαιο των περιουσιών, όπως είχαν προγραμματίσει. Μετά τη συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Α. Ντάουνερ, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν στην αρχή κατ' ιδίαν συνάντηση και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες, οι οποίες αναλώθηκαν και αυτή τη φορά επί του κεφαλαίου της διακυβέρνησης. Πρόσθεσε δε, ότι η συζήτηση επί του κεφαλαίου θα συνεχισθεί και στην σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του, περί μονογραφής εγγράφου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το πρώτο εξάμηνο του 2010, ο Α. Ντάουνερ είπε ότι δεν ανέφερε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι απλώς είχε ερωτηθεί γι' αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας, από την πλευρά του, απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συνομιλίες, λέγοντας ότι τον καλύπτουν πλήρως οι δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ