Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ
Επιδιώκεται η προσαρμογή στις εργοδοτικές ανάγκες

Περιοδεία στο Ιδρυμα και ομιλία σε συγκέντρωση σπουδαστών έκανε χτες ο Κώστας Αλυσσανδράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Περιοδεία στο ΤΕΙ Αρτας πραγματοποίησε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Αλυσσανδράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιδρυμα και τις θέσεις του ΚΚΕ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα στελέχη του ΚΚΕ επισκέφτηκαν και συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, όπου αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Περίπου το 80% των εκπαιδευτικών είναι έκτακτοι, εργαζόμενοι «επί ξύλου κρεμάμενοι», με επιπτώσεις και στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Ο Κ. Αλισσανδράκης, σε συνάντηση που είχε στη συνέχεια με το διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ - που παραμένει απλήρωτο εδώ και ένα χρόνο - αναφέρθηκε στη συνολική επίθεση που ξεδιπλώνεται σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και τους κάλεσε να αγωνιστούν ενάντια σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να απεγκλωβιστούν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται είναι θεμελιακή ανάγκη του συστήματος προκειμένου να επιβιώσει και να διασφαλίσει το κέρδος των επιχειρήσεων και την κυριαρχία του, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας προς τους σπουδαστές ο Κ. Αλυσσανδράκης και εξήγησε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να μείνει έξω. «Επιδιώκουν το εργατικό δυναμικό να είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις αξιώσεις της εργοδοσίας. Ο νέος άνθρωπος δε χρειάζεται να μάθει περισσότερο από αυτό που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις. Κοστίζει και είναι περιττά έξοδα. Επιδιώκεται η προσαρμογή της συμπεριφοράς στις εργοδοτικές ανάγκες ώστε να μη διεκδικεί και να είναι εξάρτημα στην παραγωγή μηχανής επιχειρηματικού κέρδους», υπογράμμισε.

Κάλεσε δε, τους σπουδαστές να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου. Να παλέψουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, χωρίς διακρίσεις σε κατευθύνσεις και Ιδρύματα, που θα επιτρέπει να βγουν στην παραγωγή επιστήμονες με βαθιά γνώση του αντικειμένου που σπούδασαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ