Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ληστεία του λαϊκού εισοδήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις νέες προκλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τονίζεται:

«Οι αυξήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος είναι προκλητικές και συνιστούν νέα ληστεία του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, έργου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι αυξήσεις, για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, ξεπερνούν το 13%!

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν συνολικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που στραγγαλίζει διαρκώς το λαϊκό εισόδημα για να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Με ενιαίο μέτωπο πάλης, αποφασιστικά να διεκδικήσουν μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση του ΦΠΑ, των δημοτικών τελών, του φόρου για την ΕΡΤ. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, 1.400 ευρώ ο κατώτερος μισθός, 1.120 ευρώ η κατώτερη σύνταξη και το επίδομα ανεργίας. Επίδομα θέρμανσης για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον "ευρωμονόδρομο". Οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση της αγοράς αποδεικνύονται επώδυνες για το λαό και συμφέρουσες για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ