Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Πατριδογνωμόνιο
Σήμερα 8, τέλος στον εξευτελισμό!

Στ' άρματα στ' άρματα μπρος στον αγώνα...

Σε αυτήν τη μάχη, με τα φυλλάδια και το «Ριζοσπάστη» στα χέρια, με σημαίες, και αφίσες, και ντουντούκες, και με φωνή, και με κορμί, όρθιο κι ας είν' ξεπατωμένο απ' τη δουλειά, τ' άρματα της εκλογικής μάχης δεν κατατίθενται ποτέ στο ΚΚΕ. Κουράγιο και καλή δύναμη αυτήν την τελευταία κρίσιμη βδομάδα, σύντροφοι. Στοιχειώσαμε τον ύπνο των ψευτών. Τζαρτζαριζόμαστε με τους συνήθεις προβοκάτορες στις συνάξεις, μα εργοστάσιο, μα εργοτάξιο, νοσοκομείο, σχολείο, σπίτια φίλων και συντρόφων. Ξεμύτισαν και κάτι παγκαλάκια και κάτι όψιμοι συνδικαλιστάδες σαν κι αυτούς που θ' αποφοιτούν απ' την Ακαδημία της ...ΓΣΕΕ.

Τους βγάζουμε κόκκινη κάρτα όπου πουλάνε τη φωνή του αφεντικού για δικιά τους και μπαίνουμε μπροστά όπου κοιτάνε τη νοικιασμένη καθαρίστρια, το νοικιασμένο εργάτη όταν τον κοιτάνε στραβά κι απειλητικά μην και τυχόν σηκωθεί να πει πως ντρέπεται να επιζεί με τόσον εξευτελισμό της δύναμής του.

Το ξέρει το δίκιο του ο εργάτης, τη δύναμή του δεν ξέρει. Και πρέπει να βρει το μόνο τρόπο να την εκφράσει για να στοιχειώσει κι ο ξύπνιος τους, να δυναμώσει το κόμμα του. Το ΚΚΕ. Είναι κι ο άλλος, ο παγιδευμένος, που πουλάει ασφαλιστήρια κι έμαθε να παίζει στα χρηματιστήρια τους κόπους των γονιών του, τα γράμματα των παιδιών του, τα όνειρα των εγγονών του. Κι αυτοί μας περιμένουν να φανούμε να ξεθαρρέψουν να βρουν φωνή χωρίς ρουσφέτι, πισωγυρίσματα σε κατουρημένες ποδιές. Το ξέρουν πως η στολή του σύγχρονου δούλου - εργαζόμενου στη φυλακή της κρίσης των κερδών μπορεί να είναι κι ένα κοστούμι με γραβάτα. Είναι και τα παιδιά που αγοράζουν το μέλλον πανάκριβα, χαζεύοντας στο διαδίκτυο όνειρα σε καρτ ποστάλ με κορνίζα τους χορηγούς, τους διαφημιστές μιας αφόρητης ουτοπίας.

Σήμερα 8, ολοένα και περισσότεροι γυρνάνε το κεφάλι κατά εμάς, ακούνε ακόμα και μες στην οχλοβοή και τις ομοβροντίες των γυρολόγων της εξουσίας ακούνε έστω και με το ένα αυτί όσα δεν άκουγαν τόσα χρόνια αναπτυξιακής μεταπολίτευσης. Τόσα χρόνια κόπων, βασάνων, σκληρής δουλειάς που πνίγηκαν στα χρέη στα ανέξοδα «με συγχωρείτε», «έκανα λάθος», «είμαι τώρα καθαρός» κι άλλα που δεν αντέχονται ούτε ως δείγματα αλαζονικής μωρίας. Είναι κι εκείνη η αριστερά που βλέπει τη βουλή κάθε φορά σαν κολυμπήθρα. Να παρθενογεννιέται μόλις μπει και να γερνάει μόλις σωθεί αλλάζοντας χρώματα σ' ένα μπαλκόνι που δε σκοτώνει τις σημαίες ευκαιρίας. Ξεκάθαρος λόγος. ΚΚΕ. Φωτεινός και ρεαλιστικός ο στόχος. Δυνατό ΚΚΕ. Ταξική η μάχη από καλύτερες θέσεις. Δυνατός ο λαός.

Την πατρίδα τη μίκρυναν και τη μικραίνουν οι πωλητές και οι μεταπράτες των μόχθων των εργαζομένων. Αυτοί που έκαναν το νερό πετρέλαιο, τις Ενοπλες Δυνάμεις ιδιωτική φρουρά των πολυεθνικών. Οι δικομματικοί ταγοί που μας θέλουν νομιμοποιητές της ιστορικής τους ανομίας. Της ταξικής ανομίας.

Σήμερα 8, τα ίδια θα λέμε. Οχι στις 4, στις 5 του Οκτώβρη. Αυτό φοβούνται. Αυτό πρέπει να τρέμουν. Οι κάλπες σφραγίζουν το σήμερα το δικό τους. Αδύναμοι να βγούνε. Οι αγώνες το αύριο το δικό μας. Αυτό να δούνε. Καλή δύναμη κι όσο περισσότεροι ακούσουν το καμπανάκι τόσο καλύτερα θα τερματίσουν τον εξευτελισμό...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ