Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10485

ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ στην εκλογική μάχη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με δυνατό ΚΚΕ

Στην εκλογική μάχη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάθουν στραπάτσο. Να έχουν εμφανείς απώλειες στις εργατογειτονιές, στην ύπαιθρο από τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες, στους δρόμους που είναι τα μικρομάγαζα, στους νέους και τις γυναίκες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εχει μεγάλη σημασία να βγει ενισχυμένη στην κάλπη από το λαό η αντίληψη ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν τα μονοπώλια, και ο ίδιος να βγει με όσο γίνεται λιγότερα τραύματα, να έχει αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις, έστω και μικρές. Εάν αυτό δε γίνει, τα επόμενα χρόνια θα έχουν πολύ βαριές συνέπειες. Ο λαός πρέπει να κατανοήσει ότι όταν η δύναμή του δε βγαίνει στην επιφάνεια, τότε χάνεται και το δίκιο του. Οσο θεωρεί ότι δεν υπάρχει διέξοδος, τότε θα χάνει. Γι' αυτό, το δυνατό ΚΚΕ θα συμβάλει, όχι απλώς στην ανάπτυξη των αγώνων, αλλά και στο δυνάμωμα της αυτοπεποίθησης και κυρίως στη συνειδητοποίηση της ανεκμετάλλευτης έως τώρα δύναμης του λαού, για να υπάρχει και αποτελεσματική άμυνα και πάνω απ' όλα να υπάρχει και αποτελεσματική αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  8   -   9

Διαπιστευτήρια!!!

«Η αγορά, όχι απλώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αλλά μπορεί να περιμένει ένα πιο σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Και γνωρίζει ότι τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη που επανεπενδύονται θα προσπαθήσουμε να τους μειώσουμε (...) Εμείς θα ανταποκριθούμε πλήρως στη δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Αυτά δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στο αίτημα του προέδρου των εμποροβιομηχάνων (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλου ότι «η αγορά δε θα δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν, πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε μάλιστα να ξεκαθαρίσει ότι η «προειδοποίηση» του εκπροσώπου των εμποροβιομηχάνων δεν «απευθύνεται» στο ΠΑΣΟΚ!!

Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις δεν μας ξαφνιάζουν. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστό στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Χτες, 9 μέρες πριν από τις κάλπες, φρόντισε για μια ακόμα φορά να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και να διαβεβαιώσει ότι οι απαιτήσεις του είναι το δικό του πρόγραμμα. Ο λαός για να είναι έτοιμος να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, να αποσπάσει κατακτήσεις, πρέπει να οργανώσει το δικό του ενιαίο λαϊκό ριζοσπαστικό μέτωπο πάλης. Στο χέρι του είναι, να το εκφράσει στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ.



ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΩΝ
Βορά στο χρηματιστηριακό τζόγο 3,5 δισ. ευρώ

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ