Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαμίντ Καρζάι

Γρηγοριάδης Κώστας

Καθώς συνεχίζεται η σφαγή στο Αφγανιστάν, ο εικονιζόμενος Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ανδρείκελο της κατοχής, φαίνεται ότι και μετά τις εκλογές νοθείας - όπου ακόμα συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων - εξακολουθεί να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ΝΑΤΟικών.

Στην πραγματικότητα, οι εκλογές στο Αφγανιστάν δεν αναμενόταν να φέρουν καμία ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση που επιβάλλει η φρίκη του πολέμου. Είτε στο πρόσωπο του Χ. Καρζάι, είτε στου ανθυποψηφίου του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής αναγνωρίζουν πειθήνια όργανα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, θυσιάζοντας τον αφγανικό λαό, που εδώ και οκτώ χρόνια σχεδόν αποδεκατίζεται στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Η εμπλοκή και του Πακιστάν στον πόλεμο, η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής αποκαλύπτει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, Αμερικάνων και Ευρωπαίων, που επιχειρούν να ελέγξουν γεωστρατηγικά την περιοχή και τους χρυσοφόρους δρόμους της Ενέργειας.

Οι ολέθριες συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Αφγανιστάν, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι εμφανείς στην εξαθλίωση του λαού της χώρας, στις χιλιάδες θυμάτων αμάχων, στα καραβάνια των προσφύγων και ξεριζωμένων, κάνοντας επιτακτική τη δυναμική απάντηση των λαών που οφείλουν να απαιτήσουν την επιστροφή των στρατευμάτων των χωρών τους, από τις κατοχικές δυνάμεις και τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων.


Α. Φ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ