Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συμμαζεύουν την εικόνα της αντιπαράθεσης

Διαβλέποντας σαν πολύ ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε χτες να συμμαζέψει την εικόνα αντιπαράθεσης που εδώ και καιρό εκπέμπει ο χώρος και επί του παρόντος να σπρώξει τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί. Τώρα όλοι αναμένουν τους «καρπούς» των επαφών που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Αλαβάνο, στον οποίο κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ από όλες τις τάσεις διαμηνύουν εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι αυτός που θα πρέπει να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ γενικά και σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αν και δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό αν οι εκλογές γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Χτες ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος εμφανίστηκε ενωτικός με μια δήλωση στην οποία εξήρε «τη γόνιμη και αποφασιστική συνεργασία» όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ και η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ κύλησε σε ήπιους τόνους και μετά τη λήξη της εκδόθηκε μια ανακοίνωση εκλογικής ετοιμότητας του ΣΥΝ, με την οποία καλούνται τα μέλη του να επιδείξουν «συντροφική κι ανιδιοτελή συστράτευση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του χτες στο «ΜΕΓΚΑ» επανέλαβε ότι το έκτακτο συνέδριο είναι απαραίτητο, αν και όπως είπε το αν θα γίνει τώρα ή σε δύο μήνες δεν είναι το κύριο. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα τα βρουν» στο κόμμα του και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό συμφωνήσει σε ορισμένες «ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις», διατυπώνοντας την ευχή του το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει κατεύθυνση, όπως είπε: «Αν ευχόμαστε λοιπόν κάτι εμείς δεν είναι το ΠΑΣΟΚ να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Είναι το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ