Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10463

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεργατικό αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ

Ενταση της δράσης για το συλλαλητήριο, που καλεί και η ΠΑΣΥ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντριβανίου, από τις ταξικές δυνάμεις. Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., η συνέντευξη Τύπου.


ΣΕΛ.  20  -  21
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χειρότερα μέτρα για το λαό από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παροχές για το λαό, αλλά μόνο νέα χειρότερα μέτρα. Την αντιλαϊκή πολιτική ο λαός μπορεί να τη σταματήσει και να την ανατρέψει στηριγμένος σε ένα ισχυρό αντιμονοπωλιακό κίνημα και συμμαχία και σε ένα ισχυρό ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ διεκδίκηση της προστασίας δασών, γης, της ζωής μας

Αλέκα Παπαρήγα: Οι θεωρίες της ΝΔ σύμφωνα με τις οποίες καταγγέλλει την πολιτική εκμετάλλευση για το πρόβλημα των πυρκαγιών δε μας αγγίζουν. Αφορά τον ανταγωνισμό της με το ΠΑΣΟΚ, ο λαός δεν πρέπει να μπει ανάμεσά τους, αλλά εναντίον τους

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της Ανατολικής Αττικής, όλης της Αττικής, και μέσω αυτών στους εργαζόμενους της Ελλάδας, με σύνθημα: Οργάνωση - διεκδίκηση - λαϊκή επαγρύπνηση για την προστασία των δασών, της ζωής. Βάση για την οργάνωση και τη διεκδίκηση, για τη λαϊκή επαγρύπνηση, για την προστασία μας από κάθε μορφή κερδοσκοπίας, αυθαιρεσίας που μας αφήνει εκτεθειμένους στα φυσικά φαινόμενα, αλλά και μπροστά σε οργανωμένα σχεδία, είναι η συνειδητοποίηση ότι η γη πρέπει να μετατραπεί σε λαϊκή περιουσία. Δίχως αγοραπωλησίες αλλά και με κατοχύρωση του δικαιώματος για στέγη πρώτη και δεύτερη για όλους, για αναψυχή, ξεκούραση, διακοπές. Συλλογική λαϊκή ιδιοκτησία που την απολαμβάνει η κάθε λαϊκή οικογένεια. Τα άμεσα αιτήματα είναι αναγκαία αλλά θα φέρουν αποτελέσματα αν κινητήρια δύναμη γίνει το δικαίωμα στη λαϊκή ιδιοκτησία της γης.


ΣΕΛ.  10  -  13

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΕ - ΟΑΣΕ
Εντάσσονται στη στρατηγική των αστών ενάντια στους λαούς
  • 73 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουν την εξίσωση φασισμού κομμουνισμού. Πάνω απο 600 εκλεγμένα πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη από 28 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ΟΑΣΕ
  • Συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες στην Καισαριανή

Ο αντικομμουνισμός αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής της αστικής τάξης ενάντια στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τη διατήρηση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, ενώ είναι προπομπός νέων αντιδραστικών μέτρων σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση.


ΣΕΛ.  3,    6  -  9

Ο λαϊκός μονόδρομος

Δίνουν και παίρνουν στα αστικά ΜΜΕ τα σενάρια για εκλογές. Θα γίνουν τον Οκτώβρη; Πώς θα τις προκαλέσει ο Κ. Καραμανλής; Θα ζητήσει συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, δε θα το αποδεχτεί και θα πάει στις εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει; Τα γκάλοπ του δίνουν διαφορά νίκης. Και τι θ' αλλάξει αν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση; Θα σταματήσουν οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα να στενάζουν από την κυρίαρχη πολιτική; Ενίσχυση του κεφαλαίου προτείνει μιλώντας για δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και ρευστότητα στην αγορά. Επομένως το πραγματικό πρόβλημα για το λαό δεν είναι να αλλάξει το αστικό κόμμα που κυβερνά αλλά να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζουν. Γιατί δεν υπάρχει πτυχή της ζωής του λαού που να μην πλήττεται από την κυρίαρχη πολιτική. Σήμερα αντικειμενικά, στην πρώτη γραμμή για το λαό μπαίνει η πολιτική επιλογή ανάμεσα στους δύο δρόμους ανάπτυξης. Ο ένας είναι ο δρόμος που τα πάντα καθορίζονται από τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Τον δοκιμάζουμε χρόνια. Ο άλλος είναι αυτός που καθορίζεται από την πάλη κατά του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, ο δρόμος που οδηγεί στη λαϊκή εξουσία. Είναι μονόδρομος για το λαό.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ