Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Ανταμώνουμε αγωνιστικά ενάντια στα μονοπώλια

Καλεί τους μικρομεσαίους σε κοινό αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους αγρότες, δίνοντας ραντεβού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Να πάρουν μαζικά και αποφασιστικά μέρος στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ. Απευθύνεται στους μικρομεσαίους εμπόρους και βιοτέχνες αναδεικνύοντας την όλο και μεγαλύτερη σημασία που αποκτά η ενίσχυση του συντονισμένου αγώνα όλων όσοι πλήττονται από τα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετεί και σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην πολιτική της, ενόψει της ΔΕΘ με τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομίας και του πρωθυπουργού με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας προετοίμασε για τις "νέες εξαγγελίες" για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ. Καθόρισε, διά στόματος πρωθυπουργού ότι "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".

Χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Παπαθανασίου οι ΕΒΕ συλλήβδην φοροφυγάδες, για άλλη μία φορά.

Προανήγγειλαν την, με έμμεσο τρόπο, αύξηση των εισφορών στον ΟΑΕΕ, με την επιβολή και 7ου διμήνου, λόγω των 14 μισθών που παίρνουν οι συνταξιούχοι.

Επέμενε εν γένει στην εφαρμογή της Ευρωενωσιακής πολιτικής, που στόχο έχει την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες και να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Εξήγγειλαν μια σειρά προγραμμάτων χρηματοδότησης που όμως, όπως και τα προηγούμενα απευθύνονται και θα ενισχύσουν κυρίως μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα μείνει πάλι απέξω η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παρά τις γνωστές ρητορείες αποσιωπά ότι σαν κυβέρνηση πρωτοστάτησε στις φοροεπιδρομές και στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και σήμερα δε δεσμεύεται για τίποτα, μιας και την ίδια πολιτική ακολουθεί.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έπαιξαν για άλλη μια φορά το ρόλο του κοινωνικού εταίρου, περιορίστηκαν σε χλιαρές διαμαρτυρίες , πρόβαλαν αιτήματα που δεν αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Ο δε πρόεδρος της ΕΣΕΕ σαν γνήσιος εκπρόσωπος των μεγαλεμπόρων πρόβαλε την ανάγκη κατάργησης της κυριακάτικης αργίας σαν μέσο τόνωσης της αγοράς.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ για άλλη μια φορά δηλώνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά αυτός της Αντίστασης, της Διεκδίκησης, του Αγώνα.

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των αγωνιστικών δυνάμεων πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία , για την οργάνωση ενός νέου κύκλου αγώνων και κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής που οδηγεί τους αυτοαπασχολούμενους στην συρρίκνωση και στον αφανισμό.

Μαζί με το ταξικό Συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, να διεκδικήσουμε την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που θα παίρνει υπόψη τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας και θα τις ικανοποιεί και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ