Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
Η «ενωμένη δράση» της ΓΣΕΕ

Μόλις τρεις μέρες πριν τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ξαναζεσταίνει τη γνωστή αντικομμουνιστική σούπα, για την πολιτική του ΚΚΕ που δήθεν κάνει «πολύ μεγάλο κακό στην ενωμένη δράση των συνδικάτων». Ο Γ. Παναγόπουλος δεν πρωτοτυπεί. Κάθε φορά που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νιώθει στριμωγμένη και με την πλάτη στον τοίχο, ψάχνει σωσίβιο στον αντικομμουνισμό, στο ψέμα και στη διαστρέβλωση. Η καραμέλα της «διάσπασης» όμως έχει λιώσει προ πολλού.

Για ποια ενωμένη δράση των συνδικάτων άραγε μιλάει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ; Μήπως για τη δράση που θα ζητά την ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα πακέτα χρηματοδότησης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ή την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, όπως ήδη η πλειοψηφία έχει συμφωνήσει με τον ΣΕΒ; 'Η μήπως ζητά κοινή δράση, για τη «σταθεροποίηση του τραπεζο-πιστωτικού συστήματος» και τη διεκδίκηση «στοχευμένων κρατικών ενισχύσεων» προς στήριξη τομέων και κλάδων της «ελληνικής οικονομίας», όπως ζητάει η πλειοψηφία στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό;

Πράγματι, σε τέτοια «κοινή δράση» για την ενίσχυση των καπιταλιστών και τη στήριξη του καπιταλισμού, το ΚΚΕ δεν πήγε και δε θα πάει, όπως και τα ταξικά συνδικάτα μέσα στα οποία δραστηριοποιούνται οι κομμουνιστές. Μια τέτοια «δράση» την χαρίζουμε στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και στον πρόεδρό της. Αλλωστε, μια τέτοια δράση δε χρειάζεται καμιά «ενότητα» των εργαζομένων, αφού την ενότητα στους στόχους και στα έργα η πλειοψηφία την έχει βρει στο πρόσωπο του ΣΕΒ, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.

Οσο για τις αυξήσεις στις συμβάσεις (για τις οποίες μιλά ο Γ. Παναγόπουλος) και εδώ περισσεύουν η υποκρισία και το ψέμα. Αλήθεια, πού την είδε την αύξηση του 5,5% ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ; Αποκρύπτει σκόπιμα ότι η ονομαστική αυτή αύξηση δόθηκε μόλις την 1η Μάη και όχι στις αρχές του χρόνου, καταδικάζοντας έτσι τους εργάτες σε πάγωμα των μεροκάματων και των μισθών τους για τέσσερις ολόκληρους μήνες. Η ετήσια μεσοσταθμική αύξηση δεν ξεπερνά το 3,7%! Γι' αυτό άλλωστε έλαβε τα εύσημα όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τον πρωθυπουργό και από το ΠΑΣΟΚ. Το χειρότερο, αυτή η «αύξηση» δόθηκε στο μεροκάματο των 31,32 ευρώ και σε ένα μισθό των 701 ευρώ και αυτά μεικτά. Γι' αυτούς τους μισθούς, τολμά σήμερα να επαίρεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δε συνδράμει στο αντεργατικό έργο της. Μόνο που αυτό είναι τιμή και για το ΚΚΕ και για τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Που θα συνεχίσουν να είναι απέναντι και στον ΣΕΒ και στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και σε όσους ξεπουλούν τα εργατικά συμφέροντα.


Γ. Ζαχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ