Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΤΟ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: «Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση απαιτεί κυβερνητική συνοχή και θάρρος (...) Ζούμε σε σχεδόν συνεχή προεκλογική περίοδο, πράγμα που στη χώρα μας σημαίνει περίοδο ταυτόχρονα απραξίας, αυθαιρεσίας, διάλυσης και λαϊκισμού (...) Είναι πιθανό ότι οι προσεχείς εκλογές δεν θα δώσουν λύση και ότι θα απαιτηθεί δεύτερη ή και τρίτη προσφυγή στις κάλπες» (ο Ρ. Σωμερίτης στο ΒΗΜΑ).

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΤΟΠΟΥ»: «Το μόνο που δεν χρειάζεται τώρα ο τόπος είναι την παρατεταμένη ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια που θα προκύψουν από μια ατέρμονη εκλογική διαδικασία και από το "ανοιχτό παιχνίδι" στο οποίο θα ποντάρει ο πρωθυπουργός» (ο Γ. Πρετεντέρης, επίσης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ «ΛΑΟΥ»: «Είναι βέβαιο ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει λάβει και θα έχει δημοσιοποιήσει την απόφασή του ο Κ. Καραμανλής. Και αυτό που εύχεται και ελπίζει ο απλός πολίτης είναι ν' αποτελεί η απόφαση αυτή την καλύτερη δυνατή λύση για τον λαό και τη χώρα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ: «Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε ασφαλώς την πόρτα της αβεβαιότητας με τη στάση του για την επανεκλογή του κ. Παπούλια, αλλά τώρα η κυβέρνηση έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Η οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να είναι όμηροι οιασδήποτε αναποφασιστικότητας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: «Στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται απλώς περί πολιτικής βλακείας. Πρόκειται και περί πολιτικού εγκλήματος. Οργισμένη η βάση αδυνατεί να βρει μια λογική εξήγηση σ' αυτόν τον παραλογισμό. Ποια κυβέρνηση και ποιος πολιτικός αποφασίζουν να ηττηθούν;» (από το κύριο άρθρο στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ: «Τώρα η "Αριστερά" διεκδικεί να μπει στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σοσιαλδημοκράτη Χάικο Μάας (...) "Η νίκη αυτή αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για αλλαγή στη Γερμανία και πηγή έμπνευσης και ελπίδας για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Αριστερά" (δήλωση Τσίπρα) (...) "Η ενίσχυση του κόμματος της Αριστεράς είναι μήνυμα για τις επερχόμενες γενικές εκλογές. Πιστεύω ότι τώρα οι Σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει να επανεξετάσουν την πάγια θέση τους, στην οποία τους έχουν στριμώξει συντηρητικοί και κίτρινος Τύπος: ότι δεν συνεργάζονται σε παγγερμανικό επίπεδο με το κόμμα της Αριστεράς" (δήλωση Λαφοντέν)» (το θέμα στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ