Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε η Ιωάννα Τσαρουχά

Κηδεύτηκε χτες το απόγευμα στο κοιμητήριο της Θέρμης Θεσσαλονίκης η Ιωάννα Τσαρουχά. Εφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών. Η Ιωάννα Τσαρουχά, ήταν σύζυγος του Γιώργη Τσαρουχά, στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από την αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών. Στην κηδεία της παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για να πει το τελευταίο αντίο στη συντρόφισσα, αγωνίστρια.

Η Ιωάννα Τσαρουχά ήταν δασκάλα. Το διάστημα της Κατοχής ήταν μέλος της Εθνικής Αλληλεγγύης, ενώ το διάστημα της δικτατορίας συνελήφθη και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα. Η Ιωάννα ήταν στήριγμα του Γιώργη Τσαρουχά. Στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε μαζί του, υπέστη και η ίδια τις διώξεις και τα βάσανα όλων των αγωνιστών. Ηταν σταθερή ενισχύτρια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, όλα τα χρόνια, μέχρι που την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της.

«Η συντρόφισσα Ιωάννα, σ' όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια του ηρωικού κι ανιδιοτελούς αγώνα που έκαναν όλοι τους (ο Γιώργης, η ίδια και τα παιδιά τους, από διαφορετική θέση ο καθένας τους), κράτησε παλικαρίσια στάση στο πλευρό του Γιώργη Τσαρουχά, στηρίζοντας αυτόν και τα παιδιά τους, σαν μια ακόμα Ηρωίδα Μάνα», είπε εκφωνώντας τον επικήδειο, ο Μιχάλης Σπυριδάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και πρόσθεσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ στις δύο κόρες της, Καίτη και Νίκη: «ρέπει να είστε περήφανες για τους κομμουνιστές γονείς σας. Το δρόμο που διάλεξαν κι άνοιξαν αυτοί, τον συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία».

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ιωάννας Τσαρουχά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ