Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συνυπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ για τους χιλιάδες άνεργους

«Απλή κωδικοποίηση των επεξεργασιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ», χαρακτηρίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της επίσκεψής του στον ΟΑΕΔ Νεάπολης. Θέσεις που, όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, είναι ίδιες με την πολιτική που υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη λογική της επιδότησης των εργοδοτών από τη φορολόγηση των εργαζομένων, για την περιπλάνησή τους ανάμεσα στην ανεργία, στη μερική απασχόληση και την κατάρτιση. Π.χ., μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης, επέκταση και "αποκέντρωση" των προγραμμάτων κατάρτισης με ευθύνη των "κοινωνικών εταίρων", 4ετές πρόγραμμα ένταξης των νέων στην εργασία με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κοινωνική εργασία», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Και ξεκαθαρίζει πως αυτές οι προτάσεις δεν έχουν καμία σχέση με το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Η όλη πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ανέργους, απολύει τους ηλικιωμένους και μετά τους δίνει ψίχουλα για να μην πεθάνουν, υποσχόμενο προστασία από ακραία φαινόμενα φτώχειας, προωθώντας ταυτόχρονα αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επέκταση της μερικής απασχόλησης, τους χαμηλούς μισθούς, την απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών», σημειώνει. Καλεί δε τους εργαζόμενους να οργανώνουν την αντίσταση σ' αυτές τις πολιτικές και, ταυτόχρονα, στις επερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν με τον πιο ηχηρό τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται με την εναλλαγή των δύο κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) στην εξουσία και να ενισχύσουν τις δυνάμεις που την αντιπαλεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ