Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε διαθεσιμότητα και πέμπτος αστυνομικός

Αλλος ένας αστυνομικός, ο πέμπτος κατά σειρά, τέθηκε χτες σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση των δύο αλλοδαπών που κακοποιήθηκαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Οπως προέκυψε από την προανάκριση, ο αστυνομικός έχει έμμεση συμμετοχή, αφού φέρεται να είδε το γεγονός, αλλά δεν το κατήγγειλε. Μέχρι το τέλος της βδομάδας, αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία, οπότε θα επιβληθούν και οι πρώτες κυρώσεις, ενώ δεν αποκλείεται και η οριστική απόταξη ορισμένων αστυνομικών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας για την υπόθεση της κακοποίησης στο Τμήμα Ομόνοιας. Εγινε γνωστό, επίσημα, ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυφύλακας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο γραφείο του τμήματος για να αφήσει κάποιο φάκελο, είδε το επεισόδιο με την κακοποίηση, αλλά δεν το κατήγγειλε ως όφειλε. Σήμερα αναμένεται να υποβάλει υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του ο αρχιφύλακας, ενώ θα καταθέσουν οι δύο συνοροφύλακες, οι οποίοι είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν. Εχουν ληφθεί 20 καταθέσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο εισαγγελέας θα ασκήσει διώξεις. Οπως φαίνεται, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους αναμένεται να παραπεμφθούν με το ερώτημα της απόταξης από το αστυνομικό σώμα. Παράλληλα, εξετάζεται το κινητό του 30χρονου αρχιφύλακα προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε αυτό έχουν καταγραφεί και άλλα βίντεο με κακοποιήσεις κρατουμένων.

Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στη ΓΑΔΑ υπό την προεδρία του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστρατήγου Α. Δημοσχάκη. Ο τελευταίος έδωσε εντολές να εντατικοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς ΕΔΕ για ανάλογα περιστατικά, ώστε να γίνει απόλυτα σαφές και κατανοητό ότι οι πράξεις αυτές θα τιμωρούνται χωρίς χρονοτριβές και με τρόπο παραδειγματικό. Ο αρχηγός της Αστυνομίας έδειξε πως δε γνωρίζει τα ...κόλπα που χρησιμοποιούνται για να βγαίνουν «λάδι» επίορκοι αστυνομικοί. Πολλές ΕΔΕ διεξάγονται από τους προϊσταμένους των καταγγελλομένων. Επίσης, αρκετές φορές αλλάζει αυθαίρετα ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης, δεν ενημερώνονται τα θύματα για τη διαδικασία και την πορεία της έρευνας, δεν παίρνονται υπόψη κρίσιμα αποδεικτικά μέσα και επιβάλλονται μικρές ποινές για σοβαρά αδικήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ