Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ
Σταματήστε αμέσως τέτοια βάρβαρα και απαράδεκτα φαινόμενα

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα με θέμα «Κρατική βία, αστυνομοκρατία και βασανισμοί κρατουμένων», κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Ορέστης Κολοζώφ. Οι βουλευτές αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά και ζητούν τη λήψη μέτρων για να σταματήσουν τέτοια βάναυσα φαινόμενα.

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ένταση επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της κρατικής βίας και της αστυνομοκρατίας, μετά την αποκάλυψη του βασανισμού των δύο κρατουμένων στο ΑΤ Ομόνοιας, περιστατικό που ούτε εξαίρεση αποτελεί, ούτε μεμονωμένο είναι, όπως αποδεικνύει η καταγραφή και άλλων ανάλογων γεγονότων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας με δυνάμεις των ΜΑΤ, στις 23/3/2007, εξαπέλυσαν απρόκλητη και βάναυση επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με χρήση δακρυγόνων και χημικών και μάλιστα μπροστά στην είσοδο των Γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Στο ίδιο ΑΤ τα τελευταία χρόνια είχαμε κι άλλα φαινόμενα άσκησης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας κατά οικονομικών μεταναστών κι άλλων προσαγομένων. Επίσης, πρόσφατα, μέσα στο ΑΤ Καλλιθέας, κρατούμενος με ψυχολογικά προβλήματα, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Στο ίδιο ΑΤ, στις 14/6/2007, δύο νεαροί σπουδαστές υπέστησαν απαράδεκτη, βάναυση και απρόκλητη κακοποίηση από αστυνομικά όργανα, που τους υποχρέωσαν μάλιστα με απειλή βίας να ξεγυμνωθούν!

Παρόμοια φαινόμενα είναι καθημερινά, αφού με το πρόσχημα των δήθεν "αθώων" προσαγωγών για αναγνώριση στοιχείων, εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι αγωνιστές, καθώς και οικονομικοί μετανάστες γίνονται θύματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: Αν αποτελεί προσανατολισμό των δυνάμεων καταστολής ο εντεινόμενος αυταρχισμός, που εφαρμόζεται - όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω περιστατικά - με ιδιαίτερο ζήλο από τα αστυνομικά όργανα, στην κατεύθυνση καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Αν όχι, τι μέτρα προτίθεται να λάβει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να σταματήσουν αμέσως τέτοια βάναυσα και απαράδεκτα φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ