Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλλιέργεια της απόσχισης του Κοσσόβου

«Χόρτασε» από τις ευχές της Ντόρας Μπακογιάννη για ένα πολυεθνικό και αδιαίρετο Κοσσυφοπέδιο ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Να διασκεδάσει τις σερβικές ανησυχίες αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας για το Κοσσυφοπέδιο προσπάθησε χτες η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή της με τον Σέρβο ομόλογό της Βουκ Γέρεμιτς.

Στις δηλώσεις της η Ντόρα Μπακογιάννη, «κάλυψε» το γεγονός ότι η Ελλάδα τηρεί έμπρακτα τις αμερικανικές υποδείξεις που οδηγούν στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, εκφράζοντας ευχές για το τι θα έπρεπε να γίνει. Σταθερή επιθυμία της Ελλάδας, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι «να επιτευχθεί η απαραίτητη διεθνής συναίνεση, ώστε να εκδοθεί απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα νομιμοποιεί πλήρως τη διευθέτηση του κοσσοβαρικού, μία διευθέτηση που πρέπει να γίνει χωρίς νικητές και ηττημένους, αλλά που θα λαμβάνει υπ' όψιν της τα συμφέροντα και τις ανησυχίες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι «στη φάση αυτή είναι απολύτως απαραίτητο να επιδειχτεί σύνεση και υπευθυνότητα από όλους και να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες θα απειλούσαν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή».

Από την πλευρά του, ο 32χρονος Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, θεώρησε σκόπιμο να ευχαριστήσει την Ελλάδα για τη στήριξη που προσφέρει στην προσπάθεια της Σερβίας να βαδίσει προς τις ευρωατλαντικές δομές.

Σε ό,τι αφορά το Κόσσοβο, ο Γέρεμιτς επανέλαβε τη θέση του Βελιγραδίου ότι η Σερβία είναι αποφασισμένη να μην κάνει παραχωρήσεις στα θέματα εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ