Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Χρήσιμο κόστος

Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Τι σου λένε, λοιπόν, τα γκάλοπ; Αυτό που ήδη δειλά - δειλά αναγκάζονται να διαπιστώνουν και οι αναλυτές. Οτι κάθε ψήφος στα συμπληρωματικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως ψήφος - παράταση βίου στο δικομματισμό.

Λένε, όμως, μέσα από αυτήν την ομολογία και κάτι άλλο: Η ΝΔ έχει κάθε λόγο να βλέπει απέναντί της έναν ΣΥΝ που κόβει από το ΠΑΣΟΚ, όπως το ΠΑΣΟΚ θέλει έναν ΛΑ.Ο.Σ. που κόβει από τη ΝΔ. Εχουν κάποια σχέση αυτά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της ενημέρωσης; Ε, δε θα δώσουμε κι έτοιμες όλες τις απαντήσεις...

Οταν ο Αλαβάνος δε ζητάει πιστοποιητικά για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αφήνει πόρτες ανοιχτές... όπως επίσης κι όταν δε χτυπάει ποτέ τη στρατηγική της ΝΔ, αλλά σήμερα τον κακό Πολύδωρα, αύριο την κακή διαχείριση Αλογοσκούφη, έτσι που παιχνίδι να γίνεται.

Ο Καρατζαφέρης απ' τη μεριά του δηλώνει έτοιμος να συμβάλει στη δημιουργία κυβέρνησης όποιος κι αν του το ζητήσει, αλλά και καταγγέλλει δήθεν τη φαυλότητα. Χρήσιμος επίσης...

Και οι δυο συναντιούνται σε ένα: Στο ανάχωμα απέναντι στην όποια ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων. Αντλούν από την ίδια δεξαμενή δυσαρέσκεια για να την ξαναρίξουν μέσα στο καζάνι.

Που σημαίνει ΚΚΕ και με πείσμα ΚΚΕ, αν κάπου βλέπεις πως πρέπει να γυρίσουνε τα πάνω κάτω. Κι επιτέλους αυτό - το να γυρίσουν τα πάνω κάτω - δεν είναι δα και τόσο τρομερό όσο το φοβάσαι. Απλά διάφοροι θα χάσουν τη βολή τους. Κι εσένα τι σε ενοχλεί αυτό; Δεν είναι καιρός να δουλέψουν και οι κηφήνες; Ως πότε θα 'σαι το συμπλήρωμα, αντί για πρωταγωνιστής;

Αλλιώς, χόρτασε το στομάχι με εξάστηλα: Να επιδόματα, να μπόνους, να φτωχοκομεία. Στο τέλος θα διαμαρτυρηθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ γιατί του κλέβουνε το πρόγραμμα. Ηδη ο Παπανδρέου καταγγέλλει τον Καραμανλή για λάθος τρόπο εφαρμογής του προγράμματος stage, δηλαδή του προγράμματος που παρέχει σύγχρονους σκλάβους.

Κατά τ' άλλα: Γαργαλιστικές οι λεπτομέρειες των βίντεο που τόσο καιρό διακινούνται ως πορνογραφικό υλικό και τώρα παρουσιάζονται ως εκλογικό. Τι δεν μπορούν να πουν τα βίντεο: Οτι όλο αυτό είναι γέννημα ενός συστήματος. Οτι δεν αρκεί να γαργαλάς το συμπαθητικό του αναγνώστη - θεατή, αλλά να του δείξεις το γιατί και το διότι. Κι αυτό, δυστυχώς, δεν το κάνει καμιά περιγραφή, ούτε οι καταγγελίες για τους όψιμους καταγγέλλοντες. Γιατί η καταγγελία είναι εύκολη, αλλά «φτου κακά» μην και πούμε στους ανθρώπους ότι πρέπει να αποφασίσουν να αναλάβουν το κόστος για τη μεγάλη ανατροπή. Το μόνο χρήσιμο κόστος.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ