Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεχής επαλήθευση...

«Είναι εκδήλωση της συνεχώς εντεινόμενης κρατικής βίας και αστυνομοκρατίας, που δεν υπάρχει μόνο στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά σχεδόν παντού, στους δρόμους, στις πλατείες, στους τόπους δουλιάς, στις λαϊκές διαδηλώσεις - κινητοποιήσεις».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της για τον ξυλοδαρμό κρατουμένων στο ΑΤ Ομονοίας η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Και για όσους δεν κατάλαβαν τι εννοεί, τους παραπέμπουμε στη χτεσινή κινητοποίηση των εικαστικών που δικαιούνται «τιμητικής» σύνταξης, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου τους... «περίμεναν» τα ΜΑΤ!

Ακριβώς! Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν για να... αντιμετωπίσουν ηλικιωμένους, στην πλειοψηφία τους, καλλιτέχνες, οι οποίοι πήγαν να απαιτήσουν έστω αυτό που μετά από αγώνες τους θεσμοθέτησε η πολιτεία. Και σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπάθησαν να ακυρώσουν το δρώμενο που οι συγκεντρωμένοι είχαν ετοιμάσει. Και επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να μπουν στο κρατικό κτίριο.

Για τους κομμουνιστές, το λαϊκό κίνημα γενικότερα, τα παραπάνω δεν εκπλήσσουν. Επιβεβαιώνουν απλώς το γνωστό, πλην συνεχώς επαληθεύσιμο: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία απ' αυτήν που ασκούν οι κλέφτες της υπεραξίας που παράγει η εργατική τάξη. Δηλαδή η βία που ασκείται από το σύστημα της εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ