Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
«Αυτή είναι των αστών η δημοκρατία»

Συγκέντρωση και δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κρατική και αστυνομική βία

Βήμα καταγγελίας της κρατικής και αστυνομικής βίας «έστησαν» χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, εργάτες, φοιτητές, μετανάστες (από Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Ινδία κ.τ.λ.) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κι αστυνομία, χτυπάνε τους αγώνες, ασκούν τρομοκρατία»! «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, αυτή είναι των αστών η δημοκρατία»! Τα συνθήματα που ακούστηκαν αρχικά στη συγκέντρωση που έγινε στην Ομόνοια αλλά και στη συνέχεια, στη δυναμική πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας, καταδίκασαν το σύνολο της πολιτικής που γεννά περιστατικά, όπως η βάρβαρη μεταχείριση των κρατουμένων που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

«Το σχέδιό τους είναι γενικευμένο. Η αντιλαϊκή πολιτική για να εφαρμοστεί χρειάζεται και μέτρα που θα τρομοκρατούν», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Και υπογράμμισε: «Η κρατική βία - καταστολή, η εργοδοτική τρομοκρατία έχουν τους ίδιους αποδέκτες. Τους εργάτες και το λαϊκό κίνημα. Εκεί στοχεύουν. Να στείλουν μήνυμα "τα κεφάλια μέσα". Πως κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί». Είναι ανάγκη να νικηθούν οι δυνάμεις που υπερασπίζονται αυτήν την πολιτική, επισήμανε. «Οσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία».

«Η αστυνομία λέει ότι εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις. Οσο οι νόμοι είναι ενάντια στους εργάτες, όλοι εμείς θα ζούμε τις συνέπειες», υπογράμμισε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Ηλίας Αχμέντ, μετανάστης από το Μπανγκλαντές.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν στο λαό της Αθήνας την τρομοκρατία που εκφράζεται καθημερινά, με τις χαφιεδοκάμερες, τους τρομονόμους, την παρουσία της αστυνομίας στις απεργίες και τις διαδηλώσεις κ.λπ. Αλλά και την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που τους... συνόδευσαν από κοντά μέχρι τη Βουλή, όπου είχαν στηθεί αστυνομικές κλούβες. Εκπρόσωποι σωματείων και μεταναστών, μαζί με την βουλευτή του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου επέδωσαν ψήφισμα καταγγελίας στην πρόεδρο της Βουλής. Το μήνυμα της χτεσινής κινητοποίησης ήταν σαφές: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ