Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέο... «μεταμνημονιακό» αγροτοδικείο ενάντια σε στελέχη του αγροτικού κινήματος

Στο στόχαστρο των διώξεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2017 και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου!

Ενα ακόμα «αγροτοδικείο» στήνεται στη Λάρισα, στο πλαίσιο της συνέχισης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ των διώξεων σε βάρος στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, αλλά και εκπροσώπων του ταξικού εργατικού κινήματος που εκφράζουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στους αγώνες επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτέμβρη παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας για να δικαστούν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Γενάρης - Φλεβάρης 2017 οι Βαγγέλης Μπούτας και Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Προκειμένου δε να χτυπήσουν την αγωνιστική συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στο κατηγορητήριο συμπεριέλαβαν και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσο Tσιαπλέ, με την κατηγορία μάλιστα ότι είχε κι αυτός τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας μαζί με άλλους αγρότες!

Δεν μας φοβίζουν - Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα!

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας τονίζουν μεταξύ άλλων: «Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επί θητείας της σερνόμαστε σαν εγκληματίες στις δικαστικές αίθουσες, επειδή αγωνιστήκαμε για τα δίκαιά μας. Ομως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Το "έγκλημά" μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Με πρόσχημα τα μνημόνια και την κρίση επέβαλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Ολα τα παραπάνω μέτρα παραμένουν αυτούσια, αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί "τέλους των μνημονίων" δεν συνοδεύτηκε - όπως θα έπρεπε - με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματός μας, ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων.

Να είναι βέβαιοι πως δεν θα μας φοβίσουν με τα "αγροτοδικεία". Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα, σε κοινή δράση και συμμαχία με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους αυτοαπασχολούμενους, πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσής μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των "αγροτοδικείων". Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε κι ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις της συνδικαλιστικής δράσης

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με την οποία, αφού επισημαίνει ότι «το "τέλος των μνημονίων" και η "επιστροφή στην κανονικότητα", που διαλαλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τη συνέχιση των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών προς όφελος του κεφαλαίου και την πρόσδεση πιο σφιχτά της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, περιλαμβάνει και νέες δίκες συνδικαλιστών του αγροτικού και του εργατικού κινήματος για τους αγώνες τους», απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι δίκες και κάθε άλλου είδους διώξεις για συνδικαλιστική δράση και για αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ