Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εντατικές προετοιμασίες για να αποτελέσουν τα αυριανά συλλαλητήρια βήμα κλιμάκωσης

Στις 7 μ.μ. τα αγωνιστικά ραντεβού της Πέμπτης, σε Αθήνα, Πειραιά και Κορωπί

Συλλαλητήρια με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» οργανώνουν αύριο Πέμπτη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική σωματεία και φορείς της Αττικής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να δοθεί συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά, η κινητοποίηση έχει οριστεί την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής οργανώνει συλλαλητήριο επίσης στις 7 μ.μ., στο Κορωπί, στην πλατεία Ελευθερίας. Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο ιεραρχεί ανάμεσα στα άλλα αιτήματα και διεκδικήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη!

Οι κινητοποιήσεις, που παίρνουν τη σκυτάλη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.

Στο κάλεσμά της για τα συλλαλητήρια, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Δεκάδες Σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζεται η μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις - κοινωνικές παροχές».

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Εξορμήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Στην κατεύθυνση της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων, τα σωματεία συνεχίζουν τις εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να προτάξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους «απέναντι στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών - κατασκευαστικών ομίλων». Οπως υπενθυμίζει, το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρους έδωσαν μάχες και είχαν ορισμένες κατακτήσεις, με χαρακτηριστικότερη την υπογραφή τριών εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής. Καλώντας στο αυριανό συλλαλητήριο, το Συνδικάτο υπογραμμίζει τη σημασία συνέχισης και κλιμάκωσης αυτού του αγώνα, απέναντι στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην ανακοίνωση με την οποία οργανώνει καθημερινά εξορμήσεις και περιοδείες σε αμαξοστάσια, παιδικούς σταθμούς και άλλες υπηρεσίες δήμων. Στα ψίχουλα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, το Συνδικάτο αντιπαραθέτει την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι: «Για μία ακόμα χρονιά, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, οι συνάδελφοι παραμένουν στην εργασιακή ομηρία των συμβάσεων, δομές Προσχολικής Αγωγής κρίνονται ακατάλληλες και κλείνουν. Οι συμβασιούχοι οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου απολύονται. Οι ιδιωτικοποιήσεις σε ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα, πράσινο, φύλαξη γενικεύονται. Τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται όσο οι υποδομές καταρρέουν λόγω της έλλειψης προσωπικού», σημειώνει. Επισημαίνει ακόμα ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους δουλεύουν για 420 και 490 ευρώ το μήνα», μέσα από την «κοινωφελή εργασία». «Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε», καταλήγει το Συνδικάτο.

Τις περιοδείες και τις εξορμήσεις συνεχίζει σήμερα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, σε επισιτιστικές αλυσίδες σε Πειραιά, Περιστέρι και Αιγάλεω και στην «Αίγλη» Ζαππείου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org