Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτεί την ανάκληση απόλυσης στην «ΑΡΓΩ ΑΕΒΕ»

Εξόρμηση στο εργοστάσιο της εταιρείας «ΑΡΓΩ ΑΕΒΕ» στο Κορωπί, απαιτώντας την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης, πραγματοποίησε χτες το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

Το Συνδικάτο μοίρασε στους εργαζόμενους ανακοινώσεις στις οποίες καταγγέλλει «την άδικη απόλυση (...), χωρίς ουσιαστική δικαιολογία και μάλιστα μόλις δύο χρόνια πριν από τη συνταξιοδότησή της. Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας αφού είναι η πολλοστή φορά που πετάει στο δρόμο εργάτες με σκοπό να διατηρήσει την "εργασιακή ειρήνη" ώστε να διασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία της. Με αυτή της τη στάση προσπαθεί να τρομοκρατήσει ταυτόχρονα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η εργοδοσία της "ΑΡΓΩ" εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργατών με στόχο τα μεγαλύτερα κέρδη των εργοδοτών».

«Η μόνη λύση που μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση», τονίζει το Συνδικάτο, «είναι η οργάνωση στο χώρο δουλειάς μέσα από το κλαδικό μας συνδικάτο, ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόλυση της συναδέλφισσας, να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς της εταιρείας για εργαζόμενους που δεν θα βγάζουν άχνα μπροστά σε κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, που αντιμετωπίζουμε μέσα στο εργοστάσιο».

Το Συνδικάτο απαιτεί: «Να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας. Να υπογραφεί τώρα επιχειρησιακή ΣΣΕ με αποδοχές στο ύψος της κλαδικής Σύμβασης του 2009 για τα πλαστικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ