Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει το νέο «αγροτοδικείο» στη Λάρισα

Το νέο «αγροτοδικείο» που στήνεται στις 19 Σεπτέμβρη στη Λάρισα, για να δικαστούν αγωνιστές αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις το διάστημα Γενάρη - Φλεβάρη του 2017, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Τη μέρα εκείνη σέρνονται σε δίκη οι Βαγγέλης Μπούτας και Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Μαζί τους παραπέμπεται σε δίκη και ο Τάσος Tσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με την κατηγορία ότι είχε κι αυτός τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας! «Στόχος και των νέων διώξεων είναι η τρομοκράτηση των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Ταυτόχρονα επιδιώκεται και το χτύπημα της αλληλεγγύης που εκφράζουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στους αγώνες της αγροτιάς», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Απαιτεί «να σταματήσει άμεσα το αίσχος των "αγροτοδικείων". Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες». Καλεί, τέλος, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και να δυναμώσουν το κοινό μέτωπο της εργατικής τάξης με την αγωνιζόμενη αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ