Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλεί στην κινητοποίηση ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη 18/9, για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Από την κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων του Πειραιά πέρυσι στο Κερατσίνι
Από την κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων του Πειραιά πέρυσι στο Κερατσίνι
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη από όταν η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, λίγες μόλις μέρες μετά την επίθεση των ναζιστών σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα.

Τη μέρα εκείνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), στο Κερατσίνι.

Με τη φράση «Ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας», στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η ναζιστική ΧΑ, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι νύχι - κρέας με το φασισμό, γι' αυτό μαζί με το αυγό στοχεύουμε τη φωλιά όπου επωάζεται (...) Οργανώνουμε την πάλη μας με τα Σωματεία μας στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η προηγούμενη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή.

Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη, τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση την Κυριακή στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού(2022-09-14 00:00:00.0)
Απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστοειδών όπως κι αν εμφανίζονται(2020-09-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από σωματεία και φορείς σε Κερατσίνι και Εφετείο(2020-09-16 00:00:00.0)
Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής(2020-09-10 00:00:00.0)
Στις 18 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι(2019-09-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής(2018-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ