Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ»
Να δοθεί η πρώτη απάντηση στη σημερινή Γενική Συνέλευση

«Φτάνει πια», «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», «ο κλάδος έχει τη δύναμη να αλλάξει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ΠΕΝΕΝ», επαναφέροντας τη ναυτεργατική Ενωση στο δρόμο της ταξικής πάλης, για να γίνει εργαλείο στα χέρια των ναυτών και όλων των ναυτεργατών, που θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης τους, ενάντια στα συμφέροντα των εφοπλιστών και την αντιλαϊκή πολιτική που τα υπηρετεί.

Αυτό διαμηνύει ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών» (ΑΣΝ), μέσα από τον οποίο εκπροσωπούνται οι ταξικές δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», με ανακοίνωσή του με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 8.15 π.μ. στην αίθουσα της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132, Πειραιάς).

Ο ΑΣΝ, απευθυνόμενος σε όλους τους ναύτες, τους λοστρόμους και τα τζόβενα (ναυτόπαιδες), αναφέρει ποιες είναι οι καταβολές αυτού του συνδυασμού και ποια είναι η προσφορά του στον κλάδο.

Επισημαίνει επίσης τα «έργα και τις ημέρες» του Αντ. Νταλακογιώργου (περιφερόμενος από ΣΥΝ, σε ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και πότε κολαούζος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ) και της ομάδας του, που με ξεκάθαρη παρέμβαση των εφοπλιστών και των μηχανισμών τους έχουν κατσικωθεί από τη δεκαετία του 1990 στη διοίκηση της Ενωσης, ανοίγοντας το δρόμο στους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους να πετάξουν μαζικά τους ναύτες στην ανεργία από τα καράβια, να τσακίσουν ΣΣΕ, τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα συνολικά των ναυτεργατών.

«Με την ενίσχυση του ΑΣΝ και την πάλη του κλάδου», τονίζει η ανακοίνωση, «μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην εφοπλιστική επίθεση και στην πολιτική που στηρίζει με όλα τα μέσα τα εφοπλιστικά συμφέροντα, με αιχμή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιρειών. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στη Γενική Συνέλευση για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και στην εκλογική μάχη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ