Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Πολέμου συνέχεια

Οι βάρβαροι βομβαρδισμοί των Αμερικάνων Caw Boys και των Αγγλων υπηρετών τους συνεχίζονται με την ίδια ένταση στο Αφγανιστάν, σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες άμαχο πληθυσμό. Την ίδια στιγμή στα Δυτικά ΜΜΕ για άλλη μια φορά παρατηρείται το φαινόμενο της αποσιώπησης γεγονότων, που δε συμφέρουν στην Παντοκρατορία των ΗΠΑ και της συστηματικής παραπληροφόρησης των όσων εκτυλίσσονται στην περιοχή αυτή, που μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Φυσικά, εννοούμε τα γειτονικά κράτη που ίσως είναι μια αφορμή να εκτινάξουν τα δικτατορικά και φιλοαμερικανικά καθεστώτα που τους κυβερνούν. Στη Δύση και την Αμερική αναπτύσσεται ένα μαζικό φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στη φρίκη του πολέμου και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δικτατορίας που τόσο μεθοδικά προετοιμάζεται χρόνια τώρα από τη CIA, το Πεντάγωνο και τις πολυεθνικές. Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη για άμεση κινητοποίηση της απεμπλοκής της χώρας μας από κάθε πολεμική ενέργεια που δε σηκώνει αναβολές και μικροψυχίες του στιλ «πόλεμος πολιτισμών», «Ισλάμ και βαρβαρότητα», «να χτυπήσουμε την τρομοκρατία» και όσα φαιδρά ακούγονται από τα τηλεοπτικά παράθυρα από αστέρες του (πρασινορόζ) σοσιαλφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού(!) και της προόδου(;).

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Κακούργα κοινωνία

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τον κ. Λαλιώτη και τις μακέτες του; Ποιος θα μας ξεναγεί σε εικονικά έργα με τόσο πειστικό τρόπο. Τι θ' απογίνουν οι ΥΠΕΧΩΔΕσυντηρούμενες μη-«κυβερνητικές» οργανώσεις; Κύριε Σημίτη, το κενό που μας αφήνετε είναι μεγαλύτερο από την τρύπα του όζοντος κι ακόμα μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του προϋπολογισμού.

«Πράσινη Πολιτική» και «Φίλοι της Γης»

Δυο οργανώσεις που εξακολουθούν να αρθρώνουν πολιτικό λόγο και να αντιδρούν στον πόλεμο, σε αντίθεση με τη μουγκαμάρα των περισσότερων κρατικοδίαιτων οργανώσεων - μαϊμού του χώρου. Η αναφορά τους οφείλεται στην αναγνώριση της δράσης τους που γίνεται κόντρα στα σημεία των καιρών.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Πού πάμε;

Με το δηκτικό και λίγο κινδυνολογικό αυτό τίτλο και υπότιτλο Η μοιραία πορεία για την ανθρωπότητα και τη ζωή που χαράζει η δράση της εκθετικής συνάρτησης του χρόνου, ο γνωστός χημικός Γ.Θ.Καλοπίσης επανέρχεται σ' ένα θέμα που τον έχει απασχολήσει εδώ και χρόνια. Μάλιστα το περιοδικό «Νέα Οικολογία» είχε φιλοξενήσει πριν από αρκετό διάστημα ένα ειδικό ένθετο με τους υπολογισμούς του εξαίρετου αυτού επιστήμονα που αφορούσαν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και συνδέονταν άμεσα με την ανάπτυξη, τα δημογραφικά δεδομένα του πλανήτη, το ενεργειακό μοντέλο κτλ. Ο βασικός πυρήνας της σκέψης του συγγραφέα, που προσπαθεί να μας αφυπνίσει από τη μακαριότητα της ανάπτυξης, είναι ότι η τελευταία δεν μπορεί να συνεχίζεται απεριόριστα παράλληλα με την τεχνολογία και την επιστήμη. Η ζωή οδηγείται σε αφανισμό. Το γιατί θα το βρείτε στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ. Θα επανέλθουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ