Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Αρχή νέων αγώνων για τους καπνοπαραγωγούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε την περασμένη Κυριακή σε σύσκεψη φορέων που έγινε με πρωτοβουλία της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, όπου το κυρίαρχο θέμα ήταν οι μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταδιακή κατάργηση της επιδότησης στον καπνό, αρχής γενομένης από το 2002. Τώρα όμως, μετά την προχτεσινή εξέλιξη στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου δόθηκε «πράσινο φως» στα καταστροφικά σχέδια της ΕΕ για την καπνοκαλλιέργεια, το συλλαλητήριο αυτό αποκτά δραματική επικαιρότητα και γίνεται η φλόγα για τη γιγάντωση του αγώνα των καπνοπαραγωγών. Ηδη, κλιμάκια της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν ενημερωτικές συγκεντρώσεις και περιοδείες στα χωριά του νομού, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, καλούνται οι αγρότες της περιοχής να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Πιο συγκεκριμένα, το αγωνιστικό πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ερχόμενης Τετάρτης, είναι:

  • Να μη γίνουν περικοπές στις επιδοτήσεις των καπνών.
  • Κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας.
  • Λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.
  • Ειδικά μέτρα στήριξης των αγροτών των ορεινών και προβληματικών περιοχών του νομού.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών.
  • Ασφάλιση σε όλους τους αγρότες και σύνταξη στο ύψος της κατώτερης του ΙΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ