Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Διευρύνεται ο αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης του δήμου

Με τρίωρη στάση εργασίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας απάντησαν, για μια ακόμη φορά, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι στο δήμο, στην επικείμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τμήματος της καθαριότητας από την πλευρά της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του 70% των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου συμπαρατάσσεται ολοένα και περισσότερο ο πατραϊκός λαός, καθώς επίσης το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος, πλήθος εργατικών σωματείων, άλλων μαζικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Είναι φανερό πως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η συμπαράσταση του λαού της Πάτρας και των μαζικών φορέων αλλά και η πίεση, που ασκεί στο δήμαρχο Ευάγγελο Φλωράτο το τελευταίο διάστημα η δημοτική κίνησή του, τον έχουν αναγκάσει σε μερική αναδίπλωση, αποσύροντας το θέμα της ιδιωτικοποίησης από την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι εργαζόμενοι στη χτεσινή τους συγκέντρωση εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων. Παρά την υποχώρηση της δημοτικής αρχής, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κεντρικά αιτήματα: Μονιμοποίηση των εκτάκτων, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, σωστή οργάνωση των υπηρεσιών, καμία παραχώρηση αρμοδιοτήτων του δήμου σε ιδιώτες. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική την οποία θεωρούν κύρια υπεύθυνη για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, που όμως υλοποιεί με συνέπεια η δημοτική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ