Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
«Πάγωσε» την περιβαλλοντική μελέτη για τον Αγ. Κοσμά

Εντονη ανησυχία για τις μεταολυμπιακές χρήσεις των έργων που θα γίνουν στον Αγ. Κοσμά, εξέφρασαν πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης, όπου η Νομαρχιακή Αρχή εισηγήθηκε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή στην παραλία του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου. Ο κίνδυνος να αποκλειστεί, μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και αντίθετα αυτή να την εκμεταλλεύονται ιδιωτικά συμφέροντα - όπως σημειώθηκε - είναι παραπάνω από ορατός.

Κατόπιν αυτών το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αναβάλλει τη συζήτηση για την έγκριση της ΜΠΕ και να υπάρξει διάλογος με τους δήμους της παραλιακής για το θέμα. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό», Χρήστος Κορτζίδης και ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, αρχιτέκτονας στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Ο Χρ. Κορτζίδης, σημείωσε πως το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αντίθετο με τη δημιουργία του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, ωστόσο διαφωνεί στον τρόπο κατασκευής του. Οπως συμπλήρωσε, με βάση τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, η παραλία του Αγ. Κοσμά προορίζεται, μεταολυμπιακά, να λειτουργήσει ως πόλος τουριστικής εκμετάλλευσης από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. «Η παραλία θα καταστραφεί. «Αποκλείεται να λειτουργήσει σαν ακτή κολύμβησης», σημείωσε ο Χρ. Κορτζίδης. Ο Π. Κουμουνδούρος συμπλήρωσε ότι η περιοχή είναι υδροβιότοπος ψαριών, που δεν επιδέχεται έντονη παρέμβαση ανάπτυξης και λιμενικών έργων».

«Να βάλουμε ένα φρένο», κάλεσε το σώμα, ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), Σπύρος Χαλβατζής, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξη είχε πει ότι «με αυτά τα έργα ανασκολοπίζεται η Αθήνα. Θυμίζουν τις άδειες που δίνονται για μια σκεπή και κατασκευάζεται ολόκληρο κτίριο». Ακολούθως ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι είναι άλλο πράμα ο ναυταθλητισμός και άλλο η εγκατάσταση τέτοιων κτιριακών μονάδων που αναμένεται να «φιλοξενηθούν» στην παραλία, συμπληρώνοντας πως τα ολυμπιακά έργα θα δοθούν σε ιδιωτική χρήση, αποκλείοντας την πρόσβαση των κατοίκων σε αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ