Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα 27/8 η συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη

Τις θέσεις του Κόμματος για τις συνέπειες από τις πυρκαγιές και για την ουσιαστική προστασία του λαού θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής

Συγκέντρωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού» διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Νέας Μάκρης. Τις θέσεις του Κόμματος θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής.

Ενόψει της συγκέντρωσης, σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα καθημερινών παρεμβάσεων του Κόμματος στην περιοχή με περιοδείες και εξορμήσεις, καταγράφοντας όλα τα προβλήματα και τις συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς αλλά και καλώντας το λαό σε οργάνωση και πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Χτες, κλιμάκια του Κόμματος βρέθηκαν στο δημαρχείο Ραφήνας και στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας και Ν. Μάκρης. Θυμίζουμε ότι το ΚΥ της Ν. Μάκρης (επειδή της Ραφήνας δεν λειτούργησε λόγω της πυρκαγιάς) το μοιραίο βράδυ «σήκωσε» το δυσανάλογο για τις δυνατότητές του βάρος της τραγωδίας, αποκαλύπτοντας τις ανεπάρκειες σε προσωπικό και εξοπλισμό. Τα στελέχη του Κόμματος ανέδειξαν τις ελλείψεις σε δομές Υγείας και το δίκαιο αίτημα να δημιουργηθεί νοσοκομείο για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπου μένουν και δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Σήμερα, Πέμπτη, έναν μήνα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στα πυρόπληκτα στο Μάτι θα περιοδεύσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εξορμήσεις επίσης θα γίνουν σε σούπερ μάρκετ της Ν. Μάκρης, σε χώρους νεολαίας της Ν. Μάκρης και σε μαγαζιά της Ραφήνας.

Αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί τα πυρόπληκτα στο Μάτι ενώ περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στα εργοστάσια ΕΛΠΕΝ και «Ελμπίσκο» καθώς και στο λιμάνι της Ραφήνας.

Από την εξόρμηση στο δημαρχείο Ραφήνας
Από την εξόρμηση στο δημαρχείο Ραφήνας
Το Σάββατο 25/8, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά - τουριστικά καταστήματα στις πυρόπληκτες περιοχές. Επίσης, στο πορθμείο της Αγίας Μαρίνας, στο Κόκκινο Λιμανάκι και στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας. Κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφθεί το «Εκπτωτικό Χωριό» και εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Ραφήνας και της Ν. Μάκρης.

Την Κυριακή 26/8, περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ραφήνας.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό φυλλάδιο που διακινείται από τις Κομματικές Οργανώσεις, «η οργή πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες. Είναι ελπιδοφόρο ότι από την πρώτη στιγμή ήταν εδώ ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της χώρας, από εκατοντάδες σωματεία και φορείς, από απλούς εργαζόμενους. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι εδώ, δίπλα σας, όπως ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα, εν έτει 2018 να χάνονται άνθρωποι από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Τώρα είναι η στιγμή να ανοίξει η συζήτηση και να διαμορφωθεί ένα μεγάλο κύμα διεκδίκησης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, με βάση το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ αναδεικνύουν ότι απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτός ο δρόμος θα έχει στο επίκεντρο όχι τα κέρδη των λίγων, αλλά την πραγματική προστασία του λαού και την ικανοποίηση των αναγκών του».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να διεκδικήσει:

-- Την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100%. Να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγαση, περίθαλψη, Υγεία.

-- Να γίνει απορρύπανση της περιοχής.

-- Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας συνολικά για τη χώρα.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από συνοικίες της Αττικής για τη Ν. Μάκρη το απόγευμα της Δευτέρας για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση. Μέχρι στιγμής αναχωρήσεις προγραμματίζονται από:

Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. από πλατεία Κοραή. Νίκαια, στις 6 μ.μ. από πλατεία Κουμπάκη, στις 6.15 μ.μ. από πλατεία Χαλκηδόνας και στις 6.20 μ.μ. από Περιβολάκι και Κρατικό. Πέραμα, στις 6 μ.μ. από Λ. Ειρήνης 73. Κερατσίνι, στις 6.15 μ.μ. από πλ. Λαού.

Ηλιούπολη, στις 6.30 μ.μ. από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Δάφνη, στις 6.30 μ.μ. από Γυμναστική Ακαδημία. Υμηττό, στις 6.30 μ.μ. από Αγία Φωτεινή. Βύρωνα, στις 6.40 μ.μ. από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο). Καισαριανή, στις 6.50 μ.μ. από στάση Αγιος Νικόλαος. Ζωγράφου, στις 6.50 μ.μ. από Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου.

Μεταμόρφωση, στις 6.15 μ.μ. από Αγ. Κωνσταντίνο. Ν. Φιλαδέλφεια, στις 6.30 μ.μ. από δημαρχείο. Ν. Ιωνία, στις 6.45 μ.μ. από ΟΤΕ. Μαρούσι, στις 6.30 μ.μ. από κλειστό γήπεδο «Σπ. Λούης». Μελίσσια, στις 6.45 μ.μ. από Λ. Δημοκρατίας 65. Χολαργό, στις 6.30 μ.μ. από τα σχολεία στο τέλος της οδού 17 Νοέμβρη. Αγία Παρασκευή, στις 7 μ.μ. από την πλατεία Αγ. Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ