Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα στάση εργασίας στη ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ

Κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της μελετητικής εταιρείας ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση τεσσάρων απολύσεων εργαζομένων, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και συζήτησαν μαζί τους, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να εμποδίσει με διάφορους τρόπους την επαφή των εργαζομένων με τους συνδικαλιστές. Και στη χτεσινή κινητοποίηση, μάλιστα, δεν έλειψε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν σε κλήση του εργοδότη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, άλλα σωματεία και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου με την εργοδοσία, που έγινε κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, αναδείχτηκαν οι άθλιοι όροι δουλειάς που διαμορφώνει το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο καθώς και οι «πινελιές» που έχει προσθέσει η εργοδοσία πάνω σε αυτό, με μέτρα όπως η επιβολή προστίμων στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι που θέτει. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ