Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Εμφανείς ήδη οι συνέπειες από το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού

Τα πρώτα δυσμενή αποτελέσματα του κλεισίματος του αμαξοστασίου του Ελληνικού, που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, συνοψίζει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, αλλά και στις αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, που καλούνται «να μάθουν δεκάδες άγνωστες γραμμές» και να πιάσουν βάρδια σε σημεία όπου «μπορεί να χρειάζονται ακόμα και πάνω από δύο ώρες για να φτάσουν».

«Οι αναδιαρθρώσεις και οι ανατροπές θα συνεχιστούν στις αστικές συγκοινωνίες, με αρνητικές συνέπειες σε εργαζόμενους και επιβατικό κοινό», υπογραμμίζει η ΔΑΣ και προσθέτει ότι στην κατεύθυνση αυτή βοηθά και η στάση των πλειοψηφιών των διοικήσεων των σωματείων του χώρου, που δεν οργάνωσαν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστασίου.

Παρέμβαση για τη ΣΣΕ

«Το ίδιο κάνουν και όσον αφορά την εφαρμογή της τρέχουσας αλλά και την υπογραφή νέας ΣΣΕ», επισημαίνει η ΔΑΣ και ζητά τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για το ζήτημα της Σύμβασης.«Τι είδους ΣΣΕ χρειαζόμαστε; Αλλη μια που θα συνεχίσει τη φτωχοποίηση και θα επιδεινώνει τις συνθήκες και τους όρους εργασίας μας, μια ΣΣΕ που θα είναι "περασμένα - ξεχασμένα" όσον αφορά κατακτήσεις των εργαζομένων, ή ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας;», είναι τα ερωτήματα που θέτει η ΔΑΣ στους εργαζόμενους.

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα και διεκδικεί: Κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου, εφαρμογή 3ης βάρδιας, άμεσες προσλήψεις, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, διατήρηση και επέκταση όλων των θεσμικών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org