Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Δραστηριότητα σωματείων με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις
  • Σε στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Vodafone», με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων στην «Vodafone» - «360 Connect» - λοιπές θυγατρικές. Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), ενώ την υποστήριξή τους μετέφεραν επίσης εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στη «Wind». Στη διάρκεια της στάσης έγιναν περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις στα κτίρια της εταιρείας, με αιχμή το πλαίσιο διεκδικήσεων του Σωματείου για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην «Vodafone» ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία έχει προτείνει Σύμβαση μόνο για τους εργαζόμενους που έχουν εργοδότη την «360 Connect», πρόταση που τελικά αφορά μόνο 62 εργαζόμενους από τους 300 περίπου που απασχολεί, αφού αποκλείει τον τεράστιο αριθμό των «ενοικιαζόμενων».
  • Σύσκεψη εργαζομένων σε ελεγκτικές - λογιστικές και συμβουλευτικές εταιρείες με θέμα το επικαιροποιημένο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που έχει επεξεργαστεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) οργανώνει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), τη Δευτέρα 9/7, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Μια μέρα νωρίτερα, την Κυριακή 8/7, στις 7 μ.μ., η ΕΛΕΠΑ καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι - νέα ζευγάρια, οι ανάγκες μας και η πρόταση του Σωματείου», στα γραφεία της. Παράλληλα με τη συζήτηση, το Σωματείο έχει προβλέψει να υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των εργαζομένων.

Παράσταση διαμαρτυρίας από ναυτεργατικά σωματεία

Παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της χτεσινής συνάντησης της ΠΝΟ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, για την ανανέωση των ΣΣΕ, έκαναν χτες ναυτεργάτες, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και μέτρα προστασίας των ανέργων.

Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη συνάντηση οι εφοπλιστές κράτησαν επιθετική στάση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, επαναλαμβάνοντας προκλητικά ότι «έχουν επιπτώσεις από τη διεθνή και εσωτερική κρίση» και προτείνοντας ανανέωση των ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις. Τα σωματεία καταγγέλλουν ταυτόχρονα την πλειοψηφία της ΠΝΟ και τον γενικό γραμματέα της, Γ. Χαλά, που «ροκανίζουν χρόνο για να μην αναπτυχθούν απεργιακοί αγώνες».

Τα σωματεία απαιτούν «μετά τα συνεχιζόμενα ναυάγια των διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ με τους εφοπλιστές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, άμεσα να συγκληθεί η ΕΕ της ΠΝΟ, για κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org